Най-забавните рекорди

Най-забавните рекорди | StandartNews.com

Да поставиш рекорд за най-бърз, най-силен, най-креативен човек на планетата е истинско предизвикателство и буди респект. Но в рекордите на Гинес присъстват не само екстремни проявления на човешкия дух и воля. Съществуват и хора, чиято единствена цел е просто да бъдат първи в нещо, колкото и откачено да е то. Ето кои са най-забавните рекорди, предизвикващи едновременно симпатия и недоумение.

Тоалетната на Фърз

Колин Фърз е талантлив изобретател, притежател на няколко официални рекорда в Гинес. Неговото голямо попадение е най-бързата тоалетна в света. Моторът й може да вдигне до 88 мили в час. Изобретението има и поставка за вестник, който да четете, докато карате. Забавно е, че идеята не е на самия Колин Фърз. Той просто е подобрил предния рекорд, достигайки скорост от над 20 километра в час.

Томас вдига 11 кг с език

Томас Блекторн е странен човек, който решава да посвети 6 години в усилия да направи езика си достатъчно силен, за да може да вдига тежести. Трудът му е възнаграден, след като успява да вдигне цели 11 кг и така да бъде вписан в рекордите на Гинес. Шокиращ е начинът, по който особнякът е вдигнал тежкия товар. А именно - чрез закачена за езика си кука.

Нелепият Кайл

Кайл Матц несъмнено държи титлата за най-безумен рекорд. Той се състои в следното: най-дълго време подскачане на един крак с прасешка шапка с едно клепнало ухо и, свирейки на китара зад гърба си. Рекордът е от сайт, който пародира достиженията на Гинес, и е предпочитан от хора с не особено трезв разсъдък.

Бутилки с чело

Това поне е полезно умение, когато липсва отварачка. Ахмед Тафзи явно е усетил необходимостта от тази алтернатива и е усъвършенствал умението си до такава степен, че днес е горд притежател на титлата световен рекордьор на Гинес за най-много отворени бутилки с чело.

Смърфове

1253 души, преоблечени като смърфове. Рекордът беше поставен на фестивал в Ирландия през юли 2008 г. Едва ли някога ще бъде надминат - единственият вариант е същите 1253 откачалки да открият още 20-30 души със същата луда закалка.

Гигантско джобно ножче

Най-голямото джобно ножче не е никак джобно - високо е близо 4 метра и тежи 122 килограма. Дизайнът е на двама португалци, които щастливо влязоха в книгата на Гинес през 2003-та.

Кошмарни нокти

Двете жени са носителки на рекорда за най-дълги нокти. Не особено приятната гледка влиза като снимка в Гинес през 2001 година. Ноктите са "пускани" в продължение на две десетилетия. Интересното е, че и двете катастрофират в една кола и губят рекордните си израстъци.

Над 1000 часовника

Питър Джеймс притежава най-голямата колекция от часовници в света. Англичанинът е горд собственик на 1094 различни. Не е много ясно обаче как издържа на масираното им тиктакане.

Охлюв великан

Най-големият охлюв в света вирее в Африка, дълъг е 39 сантиметра, а черупката ми покрива 27. Ситуацията става съвсем противна, когато си помислим за теглото му - стига до 1 килограм.

74 килограма хамбургер

Най-големият хамбургер в света. Тежи колкото човек - 74 килограма. Струва 400 долара и се продава в менюто на Мали Грил енд бар в Саутгейт, Лондон. За да го поръчаш, трябва да дадеш заявка седмица по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай