Най-нестандартните хотели (галерия)

Най-нестандартните хотели (галерия) | StandartNews.com

Комплекси от шоколад и сол. Канализационни тръби или бъчви за вино, устроени за живеене. Хотел с дизайн от стотици хиляди магнитни карти. Това е малка част от нестандартните идеи, които преобръщат съвременната архитектура. Удобството невинаги е приоритет номер едно - тези здания разчитат най-вече на изумителната си екстравагантност.

От шоколад, Великобритания

Хотелът е творение на ексцентричния дизайнер Карл Лагерфелд и носи името "The Magnum Chocolate Hotel Suite". Създаден е по случай пускането на сладоледите Magnum Ecuador и Ghana. Хотелът разполага с 13 какаови стаи, шоколадови прибори и бар, на който се сервират само шоколадови коктейли.

От канализационни тръби, Австрия

Хотелът се казва Drain Pipe и е изработен от изключително здрави канализационни тръби. Феновете на "Властелина на пръстените" веднага ще го припознаят като хобитски дом. Хотелът спазва и основното правило на фън шуй - че заобикалянето с овални форми е най-важното нещо вкъщи. Тук буквално живееш в овал.

От карти, Манхатън

"Holiday Inn's Key Card Hotel" е творение на Браян Берг. За направата му са били използвани 200 хил. карти с магнитни ленти, от онези, които служат за отваряне на вратите в хотелите.

От сол, Боливия

Palacio de Sal е хотел, разположен до най-голямото соленоводно езеро в света - "Салар де Уюни". Зданието е изградено от солени блокове, съединени помежду си със специален разтвор, подобен на цимент, състоящ се обаче от сол и вода.

От лед, Канада

Хотелът, разбираемо, работи само през зимата и предлага изключителен комфорт, който още по-разбираемо изчезва всяка пролет. Нещо като луксозно иглу, което приютява търсачите на екзотика.

От пясък, Великобритания

Първият в света пясъчен замък е хотел на плажа Weymouth в морския град Дорсет в Обединеното кралство. Мястото е истинско зрелище на архитектурата, а на всичкото горе е съвсем комфортно и стабилно.

Под водата, Фиджи

Комплексът "Посейдон" е първият подводен курорт в света, който предлага вълнуващи приключения в луксозен хотел. Цените са ултраскъпи - до 4000 евро на вечер. Все пак това обаче е единствената подводна обител.

От капсули, Амстердам

Разположен е на канала в Амстердам и е направен от капсули, които са били предназначени за оцеляване при бедствие на нефтените платформи. По-късно капсулите са облагородени и готови за екзотични приключения.

От рециклирани бъчви за вино, Холандия

The De Vrouwe van Stavoren Hotel е подходящ за любителите на виното. Стаите са разположени в гигантски бъчви и са снабдени с всички удобства. Менюто, в тон с идеята, включва огромно разнообразие от вина за ценителите.

В пещера, Турция

"Кападочия Кейв Хотел" се намира на хълма Ургуп в Турция. Комплексът предлага изключително необичайна атмосфера, близка до магическата. Изразът "пещерен човек" придобива съвсем нов смисъл за туристите, решили да отпочинат именно там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай