Козирогът в пола мрази комплименти

Не понася дърдорковци, прави изненадващи проверки в офиса

Козирогът в пола мрази комплименти | StandartNews.com

Тя е млада, красива, плашещо умна. И освен това ви е началник. Как да се държите пред нея, за да не изглеждате глупаво, за да не си помисли, че я сваляте, и да оцени подобаващо уменията ви? Какво не бива да правите? Отговор на тези въпроси дава най-новата книга на "Издателство Стандарт" "Звездна карта на бизнес дамата". Тя ще е на вестникарските сергии и в книжарниците след Коледа. Безценният наръчник за поведение в службата обяснява защо ако например шефът ви е Козирог в пола, никога не бива да влизате в кабинета му, без да почукате.

Авторите - звездният екип Елена Геракова, инж. Емил Киров и Луна Маринова-Гулишева, разясняват с примери кога началничката Скорпион се усмихва, но всъщност жили. И какво кара ръководителката Стрелец да е вечен оптимист, който непрекъснато пуска стрели в бъдещето.

"Звездна карта на бизнес дамата" ще ви разтълкува куп ситуации в офиса, които често изглеждат абсурдни. Като защо закъсненията на едни служители се прощават, а на други - не. И кога може за изгубите работата си заради мръсни обувки. За да се убедите, днес публикуваме откъс от книгата. Той разкрива тайните на шефката Козирог, чийто зодиакален месец започва утре.

Ако някой държи на етикет в служебните отношенията, това е тя - бизнес дамата Козирог. В голямата фирма тя е баща и майка. Защото е отговорна за персонала. Подсигурява всеки детайл, който гарантира успех. Ефикасна, акуратна, тя зорко бди на всеки етап от изпълнението от задачите.

Стилът й на обличане е консервативен, както и поведението й, ала вътре в себе си тя е човечна и грижовна. Като лидер държи да бъде винаги информирана. Предпочита дискретността. Прецизна в организацията, тя има ненормиран работен ден. Сама по себе си е символ на властта.

Вкусът й е изящен. Ако ви покани на делови обяд или кафе в офиса, сами ще разберете защо. В обзавеждането на офиса всичко е перфектно поставено. Ще се запитате дали не живее в него. Но не се заблуждавайте - семейството е на първо място. Строга и справедлива, на нея й липсва малка доза романтика във взаимоотношенията с подчинените. Не говори много, доказва се с действия. Не понася дърдорковци. Уважава своето лично време и времето на другите. Предпочита коректното отношение и не е нечувствителна към комплименти. Ако усети ласкателство, пресича всеки опит в самото начало. Дълбоко в себе си тя е самотна. Не очаквайте обаче да ви признае това. Цени искрената симпатия, реда, както и йерархията. Тя е много чувствителна. Жадува за свобода и спонтанност. Признателна е за подкрепите, наградите й са заслужени и са според труда. Опора е на тези, които са отговорни и полагат усилия. Ако желаете да я зарадвате, поднесете й антика.

Обожава да прави изненадващи проверки на работното място. Щом сте неподходящо облечени, тя ще ви "среже" и ще ви направи забележка. Оценява културата, образованието и практическите умения. На нея можете да се опрете в професионалната си дейност. Би било грешка да фамилиарничите с нея.

Тя залага на дългосрочната перспектива в екипната дейност. Когато търсите съпричастност, тя търпеливо ще ви изслуша. Ако някъде грешите, нежно ще ви смъмри.

И все пак, бизнес дамата Козирог е идеалната формална власт. Запозната е с всяка буква и параграф от закона. Спазва го стриктно. Тя е отговорен лидер, винаги изчислява премерения риск. Поема инициатива, в случай че може да гарантира крайния положителен резултат.

Бизнес дама Козирог в екип с Овен

И двамата сте предопределени за успех при съгласувани действия. В ръцете на дамата Козирог Овенът е като пластилин. Глина, от която тя извайва своя перфектен служител. Овенът може да свърши тройно повече работа за единица време в случай, че е ефикасно направляван.

* * *

Сплотената бригада

Бизнес дама Козирог в екип с Телец

Ако интересите и ценностите ви са в унисон, вие сте способни да повдигнете и планина. За да се сработвате, за Телеца е нужен финансов стимул. Телецът е по-мудничък, Козирогът е по-припрян и напорист. В случай че служителят е Телец и мъж, перспективата е по-негативна. Ако обаче е жена, нещата ще се движат по-гладко.

* * *

Нетипична двойка

Бизнес дама Козирог в екип с Близнаци

Погледнато отстрани, вие сте нетипична бизнес двойка. Екипът ви обединява различни характери, темпераменти и светогледи. Ръководителят Козирог, воден от добри намерения, понякога може да замени мекия тон с по-рязък. Диалогът е от първостепенна важност. Ако има симпатии, те са умерени. Близнакът е знакът на вечната младост и на детството. Козирогът притежава мъдрост на столетник. Респектът е взаимен.

* * *

Спасители в офиса

Бизнес дама Козирог в екип с Рак

Ето ги двамата най-упорити представители в едно цяло. Кой от вас е по-честолюбивият, а кой е по-големият инат? При всяко едно положение, когато ви съберат на едно място, се случват весели неща. Ако служителят Рак е мъж, вероятно нещата ще се получат. Ако обаче Ракът е дама, тогава успехът е под въпрос.

* * *

Великият маратон

Бизнес дама Козирог в екип с Лъв

Отличен бизнес синхрон. Вие сте динамична двойка, в която различията във възгледите имат шанс да се допълнят. Козирогът гарантира действията чрез логика, а Лъвът носи спонтанност, смелост и дързост. За вас не са типични гафовете в работата.

* * *

В името на честта

Бизнес дама Козирог в екип с Дева

Шансът за обединяване на подобни индивидуалности практически е малък. Можете да имате успех, но в много специфични и тесни професионални рамки. Например: журналистика, психология, археология и медицина.

Спорен е въпросът доколко можете практически да се допълвате. Причината е скритото честолюбие и желанието за надмогване.

* * *

Компромисен екип

Бизнес дама Козирог в екип с Везни

Ако сте две жени, толкова по-зле за вас. Ще ви трябват цвички и се оглеждайте къде стъпвате - възможно е да вървите по минно поле. Балансът и хармонията са трудно постижими. Компромисът е нужен за оцеляване на екипа.

* * *

Бели пари за черни дни

Бизнес дама Козирог в екип със Скорпион

Бизнес дамата Козирог се допълва с амбициозния и склонен да рискува Скорпион. Силни личности, които буквално във въздуха улавят печелившите тенденции на пазара и успяват да ги наложат. Аналитични, тактични, логични и упорити, те са последователни в постигане на поставените цели. Имат успех в откриването на нетрадиционни енергийни източници и търговия с ценни книжа.

* * *

Мъдреците

Бизнес дама Козирог в екип със Стрелец

И двамата са мъдри, зрели, притежават различни, но допълващи се житейски философии. Това ги прави успешен дует за всеки бизнес, във всяка област на живота, във всяка точка на земното кълбо. Стрелецът е социално по-ангажираният знак, но Козирогът е по-реалистичен. Допълващи се партньори с изграден стил на поведение, на които работата им протича без напрежение с воля за екипен успех.

* * *

Ези или Тура

Бизнес дама Козирог в екип с Козирог

Калейдоскоп от успехи и неуспехи, закалени в личен живот и бизнес отношения. Дуетът е подложен на големи изпитания. Очаква се твърда субективна реакция във всеки момент и аспект на взаимоотношенията. По-добрият бизнес екип е дама и мъж. Отношенията са гарантирано успешни, ако и двамата са открили необходимостта от взаимен обмен на опит, информация и идеи.

* * *

Експеримент с традицията

Бизнес дама Козирог в екип с Водолей

Проблематична двойка. Коренно различна философия на живота между двамата партньори. Ако Водолеят е подготвен за бизнес, чрез него се усвояват множество възможности, пари, продажби. И двата знака се стремят към резултат в работата си. От друга страна те се конкурират скрито за по-високи стандарти. Това е съюзът на експеримента с традицията.

* * *

Отдадените

Бизнес дама Козирог в екип с Риби

И двамата еднакво много се страхуват от бедността. И двамата се стремят да се обезпечат за трудни житейски периоди. Няма по-добър стимул за успех. Рибите често са разхвърляни и анархични. Козирогът е подреден и методичен. С времето сработването става все по-добро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай