Китайска компания пресъздава сблъсъка на "Титаник"

Китайска компания пресъздава сблъсъка на "Титаник" | StandartNews.com

Пекин. Китайска енергийна компания ще се направи опит да бъде пресъздадена атмосферата при сблъскването на лайнера "Титаник" с айсберга. За целта ще похарчи 165 милиона долара за копие в реални размери на обречения луксозен лайнер, при потъването на който преди повече от век загинаха над 1500 души.

Повече подробности как ще бъде повторен смъртоносният сблъсък обаче не се дават. Според информационна агенция Синхуа репликата на кораба, дълъг 270 метра, ще бъде част от тематичен парк в провинция Съчуан, който цели да направи китайците по-отговорни, напомняйки им за трагедията „Титаник". Копието трябва да е готово до 2 години.

Известният кораб е обект на огромен интерес в Китай, особено години след филма на Джеймс Камерън от 1997 г. с участието на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо, съобщава БГНЕС.

Китайската компания не е единствената, която иска да пресъздаде копие на "Титаник". Австралийският магнат Клайв Палмър представи план за изграждане на реплика на известния плавателен съд, който се очаква да направи първото си плаване през Атлантическия океан през 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай