Гена влезе в НАСА

Венелин Петков и Гена Трайкова обявиха началото на новите "бТВ Документите"

Гена влезе в НАСА | StandartNews.com

София. Гена Трайкова успя да стигне до важни фигури в НАСА. Водещата по бТВ пътува до Щатите, за да научи детайлите за включването на "Излел е Дельо хайдутин" и Валя Балканска в диска с космическа музика на "Вояджър".

"Любопитно е да се разбере как песента преминава желязната завеса. Кой я чува, как е избрана, как Русия позволява песен от социалистическа държава да се озове на борда на големия конкурент - Америка", разказа Трайкова в "Преди обед".

Филмът й е част от новия старт на "бТВ документите". Първите два епизода на поредицата за разследваща журналистика ще са на първи и осми февруари. Те ще са посветени на история за насилствено отчуждаване на българи през 40-те и превръщането им в македонци.

"Тъжна балканска приказка, която се случва в Пиринския край", обясни Венелин Петков. Авторът на лентата Иван Георгиев добави: "Това се случва заради натиска на Коминтерна и готовността на българи във властта да извършат национално предателство в името на съветската дружба". Вторият епизод за македонските драми разказва за съдбата на Димитър Талев, който също пада под ударите на социалистическата власт заради отказа си да декларира друг национален произход, освен българския.

"Докато правихме новата поредица, се върнах в първите години на бТВ. 15 часа работа дневно, прибирах се в полунощ. По едно време спяхме по диваните - сега взе да става нещо подобно", призна умореният, но доволен от свършената работа Венелин.

Гена заяви, че често става жертва на неговия перфекционизъм. "Свикнала съм му обаче", усмихна се Трайкова. Тя добави, че в малкото си свободно време обича да чете книги. "Старая се да са по две седмично", похвали се водещата. Петков разпуска със ски през зимата и уиндсърф през лятото. "Най-добрите ми приятели нямат нищо общо с телевизията, а са момчетата, с които бях в казармата. Приятелката ми също е човек, който е встрани от медиите", каза още Венелин Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай