Фреда Кели: Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад

Фреда Кели: Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад | StandartNews.com

Фреда Кели, бившата секретарка на великите Бийтълс (The Beatles) проговори за първи път и сподели любопитни истории за групата, на които е ставала свидетел през годините. Едно от най-интересните й изказвания е, че "Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад".

Кели, която работила за групата в продължение на 11 години - през шестдесетте и седемдесетте години, поддържала както фен клуба на четиримата музиканти, така и за ежедневните дела под надзора на мениджъра Брайън Епстайн. Кели е главен герой в документалния филм "Добрата стара Фреда", който ще бъде излъчен на 10 декември". Пред в. "Гардиън" дамата споделя за преживяванията си с групата.

По темата за смъртта на Джон Ленън, Фреда коментира, че е била смаяна в онзи ден и е искала да остане на спокойствие и да се затвори в себе си, да не комуникира с никого. "Първото нещо, за което се сетих, когато той почина, бяха думите му: -Няма да съм тук, когато стана на 40. Няма да стигна до 40; Чудя се какъв ли щеше да бъде днес", казва Фреда.

Говорейки за преживяванията си докато е отговаряла за фен клуба, Фреда разказва, че е пращала на заклети фенове къдрици от косите на Ливърпулската четворка, заедно с парчета от стари дрехи, които вече не носели. Бившата секретарка признава, че е стигала до неподозирани крайности  при работата си с групата, като дава за пример как е събирала косите им от бръснарите, а старите им дрехи от майките им.

"Помня, че някои говореха как съм тършувала по къщите и дрехите им. Никога нищо не съм откраднала, но ако някоя риза е била скъсана и те не я искаха вече, знаех, че някой почитател ще й се зарадва. Винаги отивах при Луис Харисън (майката на Джордж) и я питах дали може да взема нещо, което после пооправях и разпращах", припомня си Кели.

Какво би им казала, ако можеше да ги срещне сега? Кели се усмихва, греейки - изведнъж не е трудно да си представиш 17-годишното въодушевено от ежедневната си комуникация с музикантите девойче. Поглеждайки към вратаta докато върти кичuр коса на пръста си като малко момиче, все едно си представя как Бийтълсите влизат в стаята, Кели казва: "Не се виждам да полудявам или да припадам... Надявам се, че просто ще кажа: Момчета, искате ли по чаша чай?".

Тази вечер очаквайте повече подробности за Великаните от Бийтълс през призмата на Фреда Кели!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай