Понеделник,

Фреда Кели: Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад

От: Failed to load user -
1381
Фреда Кели: Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад
A
A
A

Фреда Кели, бившата секретарка на великите Бийтълс (The Beatles) проговори за първи път и сподели любопитни истории за групата, на които е ставала свидетел през годините. Едно от най-интересните й изказвания е, че "Джон Ленън винаги е знаел, че ще умре млад".

Кели, която работила за групата в продължение на 11 години - през шестдесетте и седемдесетте години, поддържала както фен клуба на четиримата музиканти, така и за ежедневните дела под надзора на мениджъра Брайън Епстайн. Кели е главен герой в документалния филм "Добрата стара Фреда", който ще бъде излъчен на 10 декември". Пред в. "Гардиън" дамата споделя за преживяванията си с групата.

По темата за смъртта на Джон Ленън, Фреда коментира, че е била смаяна в онзи ден и е искала да остане на спокойствие и да се затвори в себе си, да не комуникира с никого. "Първото нещо, за което се сетих, когато той почина, бяха думите му: -Няма да съм тук, когато стана на 40. Няма да стигна до 40; Чудя се какъв ли щеше да бъде днес", казва Фреда.

Говорейки за преживяванията си докато е отговаряла за фен клуба, Фреда разказва, че е пращала на заклети фенове къдрици от косите на Ливърпулската четворка, заедно с парчета от стари дрехи, които вече не носели. Бившата секретарка признава, че е стигала до неподозирани крайности  при работата си с групата, като дава за пример как е събирала косите им от бръснарите, а старите им дрехи от майките им.

"Помня, че някои говореха как съм тършувала по къщите и дрехите им. Никога нищо не съм откраднала, но ако някоя риза е била скъсана и те не я искаха вече, знаех, че някой почитател ще й се зарадва. Винаги отивах при Луис Харисън (майката на Джордж) и я питах дали може да взема нещо, което после пооправях и разпращах", припомня си Кели.

Какво би им казала, ако можеше да ги срещне сега? Кели се усмихва, греейки - изведнъж не е трудно да си представиш 17-годишното въодушевено от ежедневната си комуникация с музикантите девойче. Поглеждайки към вратаta докато върти кичuр коса на пръста си като малко момиче, все едно си представя как Бийтълсите влизат в стаята, Кели казва: "Не се виждам да полудявам или да припадам... Надявам се, че просто ще кажа: Момчета, искате ли по чаша чай?".

Тази вечер очаквайте повече подробности за Великаните от Бийтълс през призмата на Фреда Кели!


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички