Дядо Коледа идва с кабриолет

Дядо Коледа идва с кабриолет | StandartNews.com

Добрич. Тази година Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата идват в Добрич с кабриолет. Коледният дух вече витае в града с отворения специален коледен базар, а официално в понеделник в 17.30 часа кметът на Добрич Детелина Николова ще запали светлините на 11-метровото коледно дърво на града. Символът на Коледа ще грейне с гирлянди, топки и играчки, разноцветни лампички, а на върха ще засияе светеща звезда.

Малко преди това в 17.00 часа в Художествена галерия ще бъде открита изложба „Духът на Коледа" с експонати, изработени от децата в целодневните детски градини. С помощта на учители и родители, малките палавници са изработили коледни картички и сурвакници, подредени в залата "Работилничка за въображение". Децата от ІV група на ЦДГ№27 "Славейче" ще поздравят присъстващите деца и гости с коледни песни и стихове. Всички участници в изложбата ще получат награди.

Заедно със запалването на елхата добричлии ще могат да се насладят и на коледна програма с изпълнения на актьори от Кукления театър. Дядо Коледа ще зарадва над 400 малчугани от детските градини и ученици от началните класове на училищата, като ще развърже чувала с коледни лакомства, осигурени от кметството.

Целият декември е изпъстрен с много коледни концерти и събития, които ще създадат истинска празнична атмосфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай