Вторник,

Дракула възкръсна по родното море

От: Никола Чаламбаев -
606
Дракула възкръсна  по родното море
A
A
A

Надареният с богато въображение проф. Николай Овчаров обяви, че граф Дракула си е баш българин. Мнозина се усъмниха - ние сме байганьовци, завистливи и начумерени, ама чак пък такива изверги като влашкия владетел не сме.

Оня набивал на кол кой където свари. Даже си хванал цяла банда изтънчени джелати, които можели така да промушат жертвата, че тя да агонизира с часове.

Пресни новини от морето обаче в голяма степен разсеяха съмненията, че с Дракула сме от една кръв. Оказа се, че дрането на кожите на летовници здраво е залегнало в чипа на всички българи, които имат някакъв бизнес в курортите.

Доскоро, щом станеше въпрос колко солено ни излиза родното море, скубехме коси заради шезлонга за 40 лева и чадъра за 20.

После се задавяхме от гняв заради минерална вода от 11 лева.

Сега се оказа, че най-страшно е нещо да те заболи или засърби, докато събираш тен на плажа.

Новината, че младеж е платил 530 лева заради промивка на ухото в частна клиника в Златни пясъци, наистина стряска.

При това не става въпрос за грозен слух, пуснат от византийската конкуренция, за да изгони и оредяващите летовници у нас.

Фактурата за медицинската услуга за 10 минути,

която струва почти колкото една минимална заплата, беше показана черно на бяло. Нещо повече, собствениците на клиниката невъзмутимо потвърдиха дрането и обясниха, че тая работа си иска майсторлък, а по морето това струва скъпо.

Още по-шокиращо беше обяснението от шефа на медицинския надзор, от когото се очакваше да вземе мерки срещу кожодерите.

Да, ама не!

Работата се оказа "кьорав карти не играе". В смисъл, че частниците могат да дерат колкото си кожи искат, стига тарифите им да висят на видно място.

А това, че клиниките с по-човешки цени, които имат договор със Здравната каса, хич ги няма, си е част от играта.

Е, след тази история кой ще рискува да тръгне към българското Черноморие дори да е здрав като бик. Щом от едно ухо могат да ти извъртят сметка за 500 лева, какво да чакаме, ако закъсаме със сърце, бъбрек или зъб.

По-добре да висиш с часове на границата в жегата пред ГКПП Кулата, да се пазиш от новите люти глоби за пушене в Гърция, но да си далеч от българските курорти.

А нека министър Ангелкова разправя, че туристите намалели само с нула цяло и нещо процента.

Дори тълпите румънци, които сега спасяват положението, особено в северните ни курорти, сигурно вече се мръщят на българските безумия като цени и отношение край нашите плажове.

А за капак северните съседи бяха заклеймени, че разнасят свинската чума. Обидени и ужилени, нищо чудно и те да стиснат зъби и да минат транзит през България на път за Гърция и Турция.

Пък тогава да видим къде ще намерят балъци, на които да им бъркат в ушите за 500 лева.

 


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички