Ди Каприо става разорител на българите

Лео ще се посвети на главната роля във филм а ла "Смело сърце"

Ди Каприо става разорител на българите  | StandartNews.com

Леонардо ди Каприо ще изиграе викингски крал, чието прозвище в сагите е "разорителят на българите", писаха вчера холивудските сайтове.

Въпросният прочут викинг е Харалд Хардрад, основателят на Осло и крал на Норвегия. А прозвището му се дължи на това, че разгромява въстанието на Петър Делян (1040-1041), служейки като наемна войска на византийския император. Харалд и неговите бойци имат основен принос за победата на византийци в ключовата битка при Острово, a после старата Самуилова столица Преспа е буквално съсипана от северните варвари.

Лентата с Ди Каприо ще бъде режисирана от Марк Смит. Уорнър Брос е закупил проекта, а Лео ще бъде и негов продуцент наред с Дженифър Килоран. Филмът, който ще се нарича "Крал Харалд", е замислена в стила на "Смело сърце".
Викингският крал управлявал Норвегия 20 години, но безмилостният му стремеж към власт довел до прогонването му в Русия, откъдето той в крайна сметка се завърнал триумфално. Ди Каприо, който е почитател на историята, е очарован от викингите и преди време искаше да играе във филм за суровите нормани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай