Дамският персонал „олекотява“ разходите

С дамски персонал самолетите на GoAir вече ще пътуват по-леко

Дамският персонал „олекотява“ разходите | StandartNews.com

С преобладаващо дамски екипаж на борда индийската лоу-кост авиокомпания GoAir е намерила тайната за ефективно спестяване на тегло и съответно разходи.

GoAir е основана през 2004-та година и типично като за нискобюджетна авиокомпания гони минимизиране на разходите, пък било то и с нестандартни решения. Новата им спестовна стратегия попада в тази графа - с цел да се намали теглото по време на полет не само бордните списания стават по-малки, но и водните резервоари се пълнят само до някаква степен. За в бъдеще компанията ще въведе и още една неконвенционална мярка, а именно наемането предимно на екипаж от женски пол, атрактивен за компанията с по-малкото си тегло в сравение с мъжката част от персонала. По този начин 15 до 20 килограма по-малко на калпак ще спестят на компанията близо 380.000 евро разходи.

Досегашното съотношение мъже/жени в авиокомпанията 40:60 стъпка по стъпка трябва да достигне планираното 30:70. Тази нова политика обаче засяга само бъдещия персонал, което предотвратява евентуално недоволство сред работниците.

Редуцирането на тегло е една от основните точки при спестяването на разходи в авиацията. Последно по темата нашумя името и на Samoa Air с новото им лого „Платете само за колкото тежите". Авиокомпанията е първата в света, която изчислява цените на билетите си според теглото на пътниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай