Дъглас и Катрин все още се обичат

Майкъл отрича проблемите, въпреки че се пренесе при Джордж Сорос

Дъглас и Катрин все още се обичат | StandartNews.com

Краят на един от най-здравите бракове в Холивуд - този на Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, настъпи през август. След 13 години любов въпреки 25-те разлика помежду им. Актьорът обаче се изнесе наскоро от семейния апартамент в Манхатън и отиде при приятеля си милиардер 80-годишния Джордж Сорос в окръг Уестчестър, щата Ню Йорк, съобщи "Ню Йорк Пост". Всъщност актьорът отрече слуховете за криза в любовното гнездо, въпреки че бе засечен да изнася чанти с багаж от там. На премиерата на новия си филм в Германия той заяви, че бракът му е наред и става въпрос само за временна раздяла и те все още се обичат. Двойката посещава брачни консултации в опит да спаси съюза си. В името на двете си деца - Дилън на 12 и Карис на 10.

Всички обвиниха Катрин за раздялата и най-вече нейното биполярно разстройство. През 2011 г. актрисата обяви, че страда от това заболяване, или от маниакална депресия. При тези заболявания се редуват състояния на еуфория и силна депресия. През пролетта тя дори постъпи за изследвания в специализирана клиника. "Тя заяви, че се нуждае от периодични наблюдения, за да се чувства оптимално добре", разкри говорителят на уелската актриса Сара Фулър. Зита-Джоунс премина през 30-дневен курс на лечение.

Според някои източници отношенията с Майкъл рязко се влошили след признанието на Дъглас,

че е заболял от рак на гърлото заради орална любов

По-късно 68-годишният актьор се опита да се оправдае, че думите му били интерпретирани неправилно, но вредата вече бе нанесена. А и отношенията им вече бяха разклатени вследствие на здравословните им проблеми.

"Когато откри болестта, той каза "Добре, какво трябва да направя?" Беше много тежко, но Майкъл запази чувството си за хумор", призна самата Джоунс през юли. Тогава двамата дори бяха обявени за звездната двойка на годината, заради начина, по който се справиха с болестта. "Това се случва на хората през цялото време. Но е огромен шок, когато картите започнат да се разкриват и ти си казваш "Господи, не може да бъде", разказва тя. След като двукратният носител на "Оскар" премина през лечението, той заяви, че има 95% вероятност да бъде излекуван, макар терапиите да са го направили много слаб. Двамата дори мислеха да заминат за Бермудските острови и да се оженят отново, загърбвайки лошите неща.

43-годишната красавица тогава говори с много любов за съпруга си и никой не би се усъмнил, че предстои раздяла. "Що се отнася до разликата в годините ни, забележително е колко си приличаме. Имаме безгрижни отношения", сподели тя. Причините - уважение, пространство и чувство за хумор. "Прекарваме ужасно много време заедно, но сме доста внимателни за пространството, което си оставяме за лична свобода", заяви Катрин. Въпреки че двамата са толкова различни, Катрин обясни, че именно това им помагат да се допълват взаимно и да поддържат романтиката. "Майкъл обича графиците. Той постоянно търси в календара, щателно проверява датите, организира почивката ни по часове. А аз просто се събуждам и питам "Какво ще правим днес?" Много по-спонтанна съм от него", разказва Джоунс.

Катрин започва да се среща с Майкъл Дъглас през 1998-а. Тогава тя е само на 29 години, а бъдещият й съпруг я предупреждава за нездравото отношение на медиите към хората от техния ранг. Тя вече има опит с таблоидите - още от времето на сериала, който я прави известна в родината й Великобритания - The Darling Buds of May, когато животът й се променя за една нощ. В момента тя оглавява класацията за 100-те най-известни личности в Уелс, а през 2002-ра същата година Катрин е на втора позиция в класацията на "Сънди Таймс" за най-богатите хора във Великобритания.

"Това беше най-щастливият момент в живота ми", казва Катрин за деня, в който Майкъл Дъглас й предлага да се оженят.

Сватбата им струваше 2 милиона лири

а сред гостите бяха Шон Конъри, Антъни Хопкинс, Стивън Спилбърг, Джак Никълсън, Дани Де Вито и Майкъл Кейн. Тържеството беше на 18.11.2000 в хотел "Плаза" в Ню Йорк с около 200 гости. Тържеството, в духа на Холивуд, било кралски пищно. Още отначалото Майкъл подарил на възлюбената си годежен пръстен с диамант за 2 милиона долара. Само за цветята били похарчени 250 хил. лири стерлинги. Самолетни билети и хотел на роднините са стрували 100 хиляди. Щастливите младоженци приемали гости само с покани, направени с холограми, за да няма натрапници. Бандата "Симпли ред" и носителката на "Грами" Бонни Тейлър развличали гостите.

Често описват Катрин като "желязната лейди" или като "съпруга трофей" на династията Дъглас, но е и много добра готвачка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай