bTV отвръща на удара

bTV отвръща на удара | StandartNews.com

След като днес пресата гръмна, че Ани Цолова и Виктор Николаев са отличниците в родния тв ефир, bTV отвърна на удара. И мигновено разпространи инфото: "Тази сутрин" с водещи Генка Шикерова и Константин Караджов отново е най-гледаният сутрешен блок, сочат данните на ГАРБ за 10 септември.

След обяснимия първоначален интерес към обновеното сутрешно предаване на Нова с водещи, популярни от bTV, още на втория ден зрителите се върнаха към "Тази сутрин". Разликата в интереса към bTV и Нова за 10 септември е много по-сериозна в сравнение с тази, която осигури минималния превес на конкурентния блок на Нова пред bTV от 9-ти. Шикерова и Караджов заслужено отчетоха по-високи резултати във всички таргет групи.

Над 230 000 зрители е привлякъл сутрешният блок на bTV на 10 септември спрямо 193 000 от страна на конкурентното студио (All4+). За сравнение - на 9 септември "Здравей, България" регистрира едва 11 000 зрители повече. Още по-голяма е разликата в блоковете за аудитория 18-49, в която bTV с "Тази сутрин" достига близо 36% дял спрямо 24% за "Здравей, България" по Нова. Зрителите на възраст 18-34 също избират сутрешния блок на bTV (аудиторен дял 33,7%), докато конкурентното предаване може да се похвали с близо 28% дял. При жени на възраст между 25 и 4 делът на bTV е 37% спрямо 23,5% за Нова. След вчерашния силно емоционален разговор на Генка и Караджов с Лютви Местан техният имидж вероятно ще скочи силно нагоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай