В.С. „Санта Марина” приема два международни турнира по тенис

В.С. „Санта Марина” приема два  международни турнира по тенис | StandartNews.com

Ваканционно селище „Санта Марина" ще е домакин на първите за Созопол международни турнири по тенис за жени, валидни за световната ранглиста, съобщиха домакините за „Стандарт нюз". От 26 септември до 12 октомври, т.г. в курорта ще се проведат два поредни турнира с награден фонд по 10 000 долара, включени в календара на международната федерация по тенис ITF.
„Sozopol Santa Marina Cup", който се организира със съдействието на Община Созопол, започва на 26 септември.

В първите три дни са квалификациите, на 29 септември стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е на 3 октомври, а първата шампионка на международен турнир в Созопол ще бъде определена на 4 октомври.
Точно седмица по-късно е „Santa Marina Open". Двете състезания се провеждат съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисистки поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 48 състезателки. Главен съдия на турнирите е Веселина Донева.

Очаква се участие да вземат някои от най-добрите български тенисистки, включително националките ни за „Фед Къп" Диа Евтимова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова, младата ни надежда Джулия Терзийска, както и състезателки от различни страни от цял свят. Шампионката във всеки от турнирите ще спечели 1 568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, на финалистката се полагат съответно 980 долара и 7 точки и т.н.

„Sozopol Santa Marina Cup" и „Santa Marina Open" се организират от домакините от ваканционно селище „Санта Марина" и „FPI Hotels& Resorts", със съдействието на Община „Созопол", Българска федерация по тенис и с подкрепата на Mall Galleria, „Булстрад", „УниКредит Булбанк", „Загорка" и „ЧЕЗ България".

„Санта Марина" предлага изключителни условия за участничките и всички предпоставки за тенис от висока класа.
Ваканционно селище „Санта Марина" е част от хотелската верига „FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.

Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти), FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като „Оскар за недвижими имоти", в категория „Курорти" за 2014 г.

„Санта Марина" е също носител на отличията „Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс „Сграда на годината", международна награда „Най-добър морски проект" за 2009 г. и „Най-добър проект в България" - златен медал от Международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай