Учат Григор да рита пъпеш

Учат Григор да рита пъпеш | StandartNews.com

Димитров пак бие на двойки, Маша мъсти за Пиронкова

Григор Димитров за пореден път доказа, че е всестранна спортна личност. Най-добрият ни тенисист показа завидни умения по австралийски футбол. Сутринта българинът се срещна с играчите Дийн Зорко и Сам Мейс, които са част от тима на "Бризбейн Лайънс". Те научиха Димитров как се рита пъпеша, как трябва да действа с топката в ръце и някои от тънкостите в този спорт.

Гришо веднага се пошегува с треньора си Роджър Рашийд, който е фен на друг отбор от Премиер лигата по австралийски футбол - "Порт Аделаид". "Треньорът ми подкрепя друг тим, така че може да имаме лек спор с него. А защо не и да бъдем съперници на терена. Футболистите ми казаха, че тренират по 6 часа на ден. Явно оттук Роджър е заимствал", сподели Димитров, който получи и екип на "лъвовете" от Бризбейн.

Иначе Гришо постигна нов успех на двойки в Бризбейн. Българинът и партньорът му Танаси Кокинакис победиха с 6:3, 6:7(2), 10:7 специалистите на двойки Робърт Линдстед и Марчин Матковски. Така тази сутрин Григор отново ще има два мача. Първо той среща словака Мартин Клижан на четвъртфиналите на сингъл, а след това ще играе и на полуфиналите на двойки.
При жените в Бризбейн гаджето на Гришо - Мария Шарапова, отнесе Карла Суарес Наваро с 6:1, 6:3 и стигна полуфиналите. Именно испанката отстрани в първия кръг най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова. "След всеки мач си взимам поуки", каза Маша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай