Цвети: Всеки ден сама се хваля

Цвети: Всеки ден сама се хваля | StandartNews.com

Водещата българска тенисистка Цветана Пиронкова получи като подарък от Fibank дизайнерско кюлче медальон за отличното представяне на Откритото първенство по тенис на Франция. След награждаването тя отговори на няколко въпроса:

- Цвети, успя ли да си починеш след "Ролан Гарос"?
- Да. Бях с леко неразположение, вероятно заради умората, но вече съм добре и вече даже тренирах.
- Как върви подготовката ти за "Уимбълдън"?
- Вече се подготвям на изкуствена трева в Пловдив. От събота ми предстоят квалификации за турнира в Бирмингам. След това започвам на "Уимбълдън".
- Класирането за Олимпиадата променили по някакъв начин програмата ти?
- В известен смисъл да. По принцип преди US Open аз ходя на два турнира в тази част на света. Сега обмислям варианта да изиграя един подгряващ турнир в Бразилия преди олимпиадата или да отида в Рио седмица преди старта и да тренирам на кортовете, на които ще е турнирът от игрите.
- На 100% ли е участието ти в Рио?
- Да. Вече е сигурно. Аз знаех, че шансовете ми не са големи. Но осъзнавам, че в тениса всичко е възможно и хванах последния влак за Рио.
- Има ли шанс с Григор да играете двойка в Рио?
- Все още не сме говорили на тази тема.
- В сайта на WTA те определят като една от легендарните участнички на "Уимбълдън". Какви са твоите очаквания за този турнир?
- Благодаря на WTA за комплимента. Определено турнирите на трева са ми любимите през сезона. Тази година обаче няма да имам най-добрата подготовка, тъй като вече изпуснах един турнир. В крайна сметка искам да отида там, да играя и да се наслаждавам на хубавата атмосфера в Лондон. Не се притеснявам. Мисля, че имам шанс да се представя добре и ще направя всичко възможно.
- Наскоро Маги Малеева пожела на теб и Григор да се изкефите максимално на олимпиадата. Какви са плановете ти за Рио?
- Благодаря на Маги за страхотния съвет. Удоволствието от играта е много важно и винаги дава резултати в самите постижения. Ще се радвам, ако премина втори кръг и по този начин подобря постижението си на олимпиада досега.
- Предстоят ти доста емоционални месеци и в състезателен и личен план. Успяваш ли да си направиш максимално добра програма?
- За мен балансът в живота е важен и наистина се опитвам да го спазвам. Мисля, че се справям успешно и в професионалния живот и в личния. Така че всичко е наред.
- В средата на сезона си на 70-о място в ранглистата. Къде се виждаш в края?
- За мен ранкингът е важен дотолкова, че да влизам в турнирите. Желанието ми е да се концентрирам около постиженията, които искам да направя. Сега искам на любимия ми турнир "Уимбълдън" да вляза по-дълбоко в схемата.
- Кога си казваш: "Браво Цвети!?"
- Постоянно. Особено когато съм доволна в самите мачове и направя нещо както искам. Последният път бе тази сутрин по време на тренировката.
- Критикуваш ли се?
- Естествено, както при всеки професионален спортист и аз съм много критична към себе си.
- Докъде стигна развитието на идеята за тенис академия "Пиронкова?
- Имаме закупено място в Пловдив, където правим нашите кортове. Все още не мога да се похваля с резултат. Работим върху това да направим клуба си. Когато има нещо ново, ще ви го кажа. Получих подкрепа и от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай