Стартира 13-ото издание на "Лидерите"

Стартира 13-ото издание на "Лидерите" | StandartNews.com

Стартира 13-ото издание на тенис турнира за известни личности "Лидерите" за купите на "Стандарт" и Българска федерация тенис. Домакин на звездната надпревара по традиция е водещия спортен комплекс в София - "ДЕМА" в "Младост" 1А. Депутати, бизнесмени, журналисти, юристи и още много приятели на "Стандарт" ще мерят сили в турнира по двойки.

Гости на откриването бяха зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, капитанът и рекордьор по участия за купа "Дейвис" Тодор Енев и директора на Българското национално радио Радослав Янкулов.

"За мен е чест и удоволствие да бъде сред вас, заяви по време на откриването Асен Марков - "Стандарт" като една отговорна медия показва, че когато има желание може да сбъдне много хубави неща. Надявам се, че от детския турнир ще излезе нова звезда за българския тенис. Пожелавам на всички хубава игра и приятни емоции".

Тодор Енев пожела на всички феърплей по време на мачовете. "Нека най-добрите двойки при мъжете и жените да спечелят това издание на "Лидерите", допълни той.

Всичките 50 участници се включиха с дерения в благотворителната инициатива за подпомагане на младите таланти в тениса. С парите събрани от това издание на "Лидерите" ще се проведе през септември детски турнир "Мастърс" за най-добрите млади таланти до 10 г.

Дебют в турнира на "Стандарт" направи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той е в тандем с зам.-кмета на Банкя Пламен Симеонов. Жребият ги изправи в първия мач от тях тяхната група срещу бившите председатели на НС проф. Огнян Герджиков и доц. Борислав Великов.

Всички участници получиха атрактивни подаръци от спонсорите на турнира Fibank и "Биодерма".

Финалът на "Лидерите" 2016 ще е в неделя от 12,00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай