Словак отказа рано Лазов

Лазов нямаше отговор за силните отигравания на словака Клижан

Словак отказа рано Лазов | StandartNews.com

Извинявам се за втория сет, заяви нашият

Александър Лазов отпадна още в първия кръг на първия АТП турнир в София. Участващият с "уайлд кард" не издържа срещу първата ракета на Словакия - Мартин Клижан - 3:6, 0:6. Мачът продължи 1 час, а Лазов даде отпор само в първия сет. Сашо бе пробит за 2:1 гейма, но показа характер и веднага върна пробива. Това вдигна на малкото, но пък верни фенове в "Арена Армеец". Огромната класа на Клижан си каза думата и за съжаление той не остави шансове за Лазов - 3:6. Във втория сет Мартин беше още по-безмилостен и с мощни уинъри отказа нашето момче.

"Липсва ми опит. Чувството е невероятно. Благодаря на публиката. Съжалявам за втория сет. Всеки се надява да стигне до високо ниво", заяви Лазов след двубоя. Клижан похвали съперника си и коментира предстоящия си сблъсък от втория кръг. В него бе словакът срещу чеха Лукаш Росол, който обърна 3:6, 6:3, 6:4 холандецът Робин Хаасе.

"Труден първи сет за мен. Това беше първият ми спечелен мач. Опитах се да запазя фокуса. Росол е страхотен играч. Показа много добра игра. За двамата ще бъде един страхотен мач. Дано го бия", сподели Клижан.

След отпадането на Лазов и Александър Лазаров (още в квалификации) единственият останал българин на сингъл е Димитър Кузманов. Негов съперник на старта е литовецът Ричардас Беранкис, а двубоят ще е в сряда. Във вторник пък Кузманов и Александър Лазов ще излязат в последен двубой на централния корт срещу третите в схемата холандци Уесли Коолхоф и Матве Мидлекооп от турнира на двойки.

Баустита Агут: Ще бъде добра седмица

Водачът в схемата на дебютното издание на тенис турнира в София Роберто Баутиста Агут пристигна днес на летище София.

Испанецът, който е номер 18 в световната ранглиста, дойде заедно със своя треньор Пепе Вендрел.

"За първи път съм в България и се надявам да се насладя на една добра седмица в София. Знам, че организаторите са положили големи усилия за първото издание на турнира. Играя добре от началото на годината, спечелих титлата в Окланд, свърших добра работа на Откритото първенство на Австралия. Така че съм сигурен, че ще се представя добре и тук", заяви Баутиста Агут. В първия кръг испанецът почива, а във втория очаква победителя от срещата Филип Краинович (Сърбия) - Марсел Илхан (Турция).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай