СК "ДЕМА" с финален "Мастърс" на веригата "17+"

СК "ДЕМА" с финален "Мастърс" на веригата "17+" | StandartNews.com

За втора поредна година по инициатива на СК „ДЕМА" се проведе веригата от турнири по тенис „17+". В нея участваха бивши състезатели и любители, които се чувствуват достатъчно във форма, за да застанат срещу „професионалистите".

През лятото се проведоха три турнира в София и Пловдив. Последният се състоя на кортовете на водещия спортен клуб „ДЕМА" в столичния квартал "Младост 1А". В него участвуваха 24 състезатели и се бориха за награден фонд от 800 лв. Игрите бяха по системата „двойна елиминация" във формат два от три сета до 4 гейма, третият – тайбрек до 10 точки. Видяхме много добър мъжки тенис! Въпреки понатрупаните килограми и години, както е прието да се казва „ученото си е учено" в случая – да играе тенис. Шампион стана 35 годишният Даниел Шопов, който с балансирана игра, постоянна концентрация и перфектна физическа форма спечели турнира. На финала победи Руси Гюров с резултат 4:2, 2:4, 18:16. Игрите по двойки се състояха в един сет до 6 гейма. Р. Гюров отново стигна до финал и този път го спечели. В двойка с Йосиф Михайлов победиха Николай Илиев и Любомир Лещански в драматичен мач с резултат 8:6 в тайбрека.

Едновременно с този турнир се проведи и още един „Приятели на СК „ДЕМА" за смесени двойки –формат 1 сет до 6 гейма в групи всеки срещу всеки. Първи са С.Бончева/Н.Илиев, които на финала победиха К.Генова/О.Стойнев с резултат 6:0. Трети и четвърти са Е.Андонова/В.Лазаров и З.Чавдарова/Д.Йотов. Всички участници получиха купи и предметни награди от СК „ДЕМА". Наградите им бяха връчени от Мариана Ненова, директор на турнира и главен организатор на веригата "17+".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай