Шефката на Американската тенис асоциация е у нас

Шефката на Американската тенис асоциация е у нас | StandartNews.com

По покана на президента на Българска федерация по тенис Стефан Цветков за първи път на посещение у нас пристигна президент на Американската тенис асоциация. Катрина Адамс зае най-високия пост в USTA през 2015 г., с което се превърна в най-младия ръководител на организацията в 135-годишната ѝ история. През същата година Адамс и Стефан Цветков бяха избрани за членове на Борда на директорите на Международната тенис федерация, като американката заема позицията вицепрезидент.

По време на своя престой в България, между приключилия на 24 юни Годишен конгрес на Международната тенис федерация в Загреб и началото на Уимбълдън, Адамс и нейният съветник Роберта Гравес заедно с българския си колега Стефан Цветков и генералния секретар на Българска федерация по тенис Катерина Генова обсъдиха възможностите за партньорство между двете федерации. Сред темите на разговор бяха обем на добри практики, както и обмен на кадри с най-големия тенис център в Орландо, САЩ, който предстои да бъде финализиран.

От края на 2014 г. Българска федерация по тенис си партнира с Посолството на САЩ в България, като първият съвместно реализиран проект бе по програма "Тенис за хора с увреждания". За през настоящата година се обсъждат възможностите за обучение на спортни специалисти, гостуване на талантливи деца и двуседмично обучение в САЩ и обучение на спортно - административни кадри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай