Шарапова записа в Харвард

Шарапова записа в Харвард | StandartNews.com

Руската тенисистка Мария Шарапова постъпи в Харвард. "Не знам как се случи, но здравей, Харвард! Нямам търпение да започна с програмата!", написа тя в официалния си профил в социалните мрежи, като се щракна пред сградата на университета. 

Харвардският университет е най-старият в САЩ. През май той за шести пореден път беше на първо място в класацията с най-влиятелните и престижни университети в света на британския вестник Times, припомня Дарик.

На 8 юни Международната федерация по тенис (ITF) спря състезателните права на 29-годишната Шарапова за 2 години, след като в нейна проба от Откритото първенство на Австралия бе открит мелдоний, а впоследствие тя призна, че е продължила да взима препарат, който съдържа веществото, след като то бе вкарано в забранителния списък на Световната антидопингова агенция.

Така Шарапова ще трябва да пропусне Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще се проведат от 5 до 21 август тази година. Тенисистката вече подаде жалба в Спортния арбитражен съд, който ще се произнесе по делото не по-късно от 18 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай