Шарапова с нови разкрития за допинг скандала

Шарапова с нови разкрития за допинг скандала | StandartNews.com

Мария Шарапова използва социалните мрежи, за да опровергае информациите в медиите, че е била предупредена пет пъти за поставянето на мелдониума в списъка със забранителни вещества на Антидопинговата агенция. Рускинята за пореден път заявява, че веществото, заради което даде положителна допинг проба, е предписано от лекаря й във връзка с конкретно заболяване.

Ето какво написа рускинята (б.а. с леки съкращения):

"Много от нещата в медиите се тълкуват погрешно и аз съм решена да ги изясня. Вие, феновете, ми оказахте страхотна подкрепа в този труден момент, за което съм ви благодарна. Искам да ви кажа, че в някои медии информациите за ситуацията се изкривяват.

Не е вярно, че съм била предупредена 5 пъти за забраната на мелдониума. Това просто не отговаря на истината. Нямам извинение за това, че не съм знаела . На 22 декември получих съобщение относно промените в списъка със забранени субстанции, на което не обърнах достатъчно внимание.

Всички други "предупреждения" са от брошури и различни сайтове. На 18 декември получих брошура на сайт, която съдържаше изключително много информация за турнири, статистика и др. И да, имаше и информация за допинг. За да се запознае с нея обаче един тенисист трябва да прочете много несвързани материали, да намери конкретни факти за веществата, да преминава от линк в линк. Не мисля, че това е предупреждение. Имаше още подобни неща с хиляди думи с дребен шрифт. Някои от тях и на неразбираем език. Трябва ли всичко да знам? Да, нямам извинение, но не мога да приема, че това е предупреждение.

Относно информациите за причините да съм използвала мелдониум ще цитирам производителя на лекарството: "Лечението с мелдониум може да се повтаря два или три пъти в годината. Лекарите преценяват как да го предпишат в зависимост от състоянието на пациента. Той се използва за дълъг период от време".

Точно това направих и аз - приемах лекарството по начина, по който ми беше предписан и то в ниски дози, и не всеки ден.

Горда съм с играта си. Винаги съм била честна. Не крия, че ми е тежко, но признавам грешката си. Очаквам ITF да разгледат внимателно медицинските ми досиета преди да вземат решение. Надявам се да играя отново. Но без значение какво искам аз, важно е моите фенове да знаят истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай