Петък,

Шарапова с нови разкрития за допинг скандала

От: Администратор -
9070
Шарапова с нови разкрития за допинг скандала
A
A
A

Мария Шарапова използва социалните мрежи, за да опровергае информациите в медиите, че е била предупредена пет пъти за поставянето на мелдониума в списъка със забранителни вещества на Антидопинговата агенция. Рускинята за пореден път заявява, че веществото, заради което даде положителна допинг проба, е предписано от лекаря й във връзка с конкретно заболяване.

Ето какво написа рускинята (б.а. с леки съкращения):

"Много от нещата в медиите се тълкуват погрешно и аз съм решена да ги изясня. Вие, феновете, ми оказахте страхотна подкрепа в този труден момент, за което съм ви благодарна. Искам да ви кажа, че в някои медии информациите за ситуацията се изкривяват.

Не е вярно, че съм била предупредена 5 пъти за забраната на мелдониума. Това просто не отговаря на истината. Нямам извинение за това, че не съм знаела . На 22 декември получих съобщение относно промените в списъка със забранени субстанции, на което не обърнах достатъчно внимание.

Всички други "предупреждения" са от брошури и различни сайтове. На 18 декември получих брошура на сайт, която съдържаше изключително много информация за турнири, статистика и др. И да, имаше и информация за допинг. За да се запознае с нея обаче един тенисист трябва да прочете много несвързани материали, да намери конкретни факти за веществата, да преминава от линк в линк. Не мисля, че това е предупреждение. Имаше още подобни неща с хиляди думи с дребен шрифт. Някои от тях и на неразбираем език. Трябва ли всичко да знам? Да, нямам извинение, но не мога да приема, че това е предупреждение.

Относно информациите за причините да съм използвала мелдониум ще цитирам производителя на лекарството: "Лечението с мелдониум може да се повтаря два или три пъти в годината. Лекарите преценяват как да го предпишат в зависимост от състоянието на пациента. Той се използва за дълъг период от време".

Точно това направих и аз - приемах лекарството по начина, по който ми беше предписан и то в ниски дози, и не всеки ден.

Горда съм с играта си. Винаги съм била честна. Не крия, че ми е тежко, но признавам грешката си. Очаквам ITF да разгледат внимателно медицинските ми досиета преди да вземат решение. Надявам се да играя отново. Но без значение какво искам аз, важно е моите фенове да знаят истината.


Всички новини от категория Интервюта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички