Шарапова победи Иванович и достигна финала на China Open

Шарапова победи Иванович и достигна финала на China Open | StandartNews.com

Пекин. Световната номер четири Мария Шарапова достигна финала на Откритото първенство на Китай след победа с 6-0 6-4 над Ана Иванович в Пекин.

Руската тенисисистка спечели двубоя за 90 минути и в битката за титлата ще се изправи срещу Петра Квитова, която победи Саманта Стосър с 6:3, 5:7, 6:2 в доста по-оспорвания и продължителен първи полуфинал.

Шарапова ще играе за втори път на финал в Пекин. Първият беше през 2012 г., когато загуби от Виктория Азаренка с 3:6, 1:6.

Петкратната шампионка в Големия шлем спечели втора поредна и общо девета победа в 13-ия си мач срещу Иванович.

В първия сет рускинята, която е четвърта в световната ранглиста и при поставените в турнира, не остави никакви шансове на своята съперничка. Тя реализира три пробива от петте си възможности и спаси трите, които се откриха пред съперничката й.

Във втория сет обаче имаше страхотна битка на корта. Шарапова проби още в първия гейм, но Иванович отговори веднага с пробив на нула. След това с много борба бившите лидерки в световната ранглиста печелеха своите подавания до 4:4.

В деветия гейм рускинята отново проби и получи шанс да сервира за спечелването на мача. Иванович беше много близо да върне пробива, след като поведе с 40:15, но Шарапова отново показа устойчивостта си в напрегнатите моменти и изравни.

След това сръбкинята имаше още две възможности да изравни геймовете, но рускинята отново не трепна и в крайна сметка измъкна подаването си, за да приключи двубоя с четвъртия си мачбол.

Шарапова все още няма загубен сет от началото на турнира, а в петте си мача даде на съперничките си общо едва 24 гейма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай