Серина се върна на трона в Лондон

Серина се върна на трона в Лондон | StandartNews.com

Американката направи кариерен голям шлем

Серина Уилямс отново се качи на трона в Лондон. Американката надигра 6:4, 6:4 испанката Гарбине Мугуруса във финала на "Уимбълдън" за около 1,30 час. Това е шести триумф за Серена на най-големия турнир на трева. Тя стана и най-възрастната тенисистка печелила "Уимбълдън" - на 33 години и 288 дни и подобри постижението на Мартина Навратилова (33 г. и 263 дни).
Уилямс за втори път в бляскавата си кариера затвори кариерен голям шлем, който е наричан вече и "Серина шлем". Тя триумфира последователно в четирите турнира от Големия шлем, но не в рамките на една календарна година. Второто също може да се случи и дори изглежда доста вероятно. А в момента Серина има 21 трофея от Шлема и се намира само на един от невероятните 22 титли на Щефи Граф. Лидерка за всички времена в тази класация е Маргарет Корт с 24.
Въпреки че Серина имаше тотално превъзходство сензацията бе на път да се случи във втория сет. Тогава от 5:1 за Уилямс, Гарбине успя да изравни, но в крайна сметка се предаде пред класата на мощната американка.
Днес е финалът при мъжете. В повторение на сблъсъка от преди година Новак Джокович ще защитава трофея срещу Роджър Федерер.

Преди това пък Магдалена Малеева и партньорката й Рене Стъбс ще играят финал в турнира на легендите на "Уимбълдън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай