Петък,

Премиера на "ПИК мастърс" събра елитни тенис асове

От: Администратор -
2497
Премиера на "ПИК мастърс" събра елитни тенис асове
A
A
A

26 двойки мъже мерят сили за големите награди на престижния турнир

Премиерата на тенис турнира "Пик мастърс" събра на Националния център в Борисовата градина асове на тази игра. Дойдоха много политици, бизнесмени, лекари, представители на съдебната система, артисти. Оспорваното състезание, в което участваха 52 души в 26 двойки мъже, бе наблюдавано от многобройна публика, съобщи управителят на БНТЦ Георги Дончев. Главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова също уважи с присъствието си престижното тенис шоу. В него любимият вестник бе представен от журналиста международник Любомир Михайлов.

Състезанието бе открито от министъра на спорта Красен Кралев. "Радвам се да дам старта на такова страхотно събитие. Впечатален съм от организацията. Публиката тук е достойна за голям тенис турнир. Предстои да разработим нов тенис център", разкри Кралев. Той отбеляза, че с този турнир приключват турнирите за Големия шлем на аматьорския тенис. "ПИК мастерс" бе предшестван от турнира "Лидерите на в. "Стандарт" и турнира на фирмата за спортна екипировка ASICS. Надпреварата бе открита от собственика на агенция ПИК Недялко Недялков и спортния министър Красен Кралев. А главният редактор на агенцията Ивайло Крачунов съобщи, че шампионите на този престижен тенис турнир ще играят с премиера Бойко Борисов и партньора му Любо Пенев.

"ПИК мастърс" ще дари събраните такси за участие в турнира на детски тенис школи. Съдействие на турнира оказаха
спонсорите "Загорка", "Девин", мултивитамините "Alive". Сред състезателите се открояваха външният министър Даниел Митов в двойка с Георги Харизанов, хирургът проф. Генчо Начев с партньор Петър Михнев, бившият парламентарен шеф проф. Огнян Герджиков в тандем с друг професор - Борислав Великов, босът на СИбанк Петър Андронов, който игра заедно със сина си, бившият военен министър и настоящ депутат от левицата Ангел Найденов с партньор ексдепутата и медиен шеф Мартин Захариев. На кортовете излязоха и няколко англичани и канадци с бизнес в България. След продължилите до късно битки за състезателите се погрижи с коктейл елитният японски ресторант "Едо суши". Майстор-готвач от Индонезия приготви вкусни източни специалитети на тепаняки маса. Днес са полуфиналите и финалите на турнира с награден фонд 2000 лева и различни материални награди.


Всички новини от категория Интервюта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията