Пиронкова отпадна от турнира в Пекин

Пиронкова отпадна от турнира в Пекин | StandartNews.com

Цветана Пиронкова регистрира пета поредна загуба през сезона и отпадна на старта на China Open след 3-6 3-6 от Мариана Дуке-Мариньо. През август, колумбийката спря и втората ни ракета, Сесил Каратанчева, на старта на квалификациите в Ню Хейвън (4-6 6-3 6-2).

Дуке-Мариньо печелеше лесно подаванията в откриващия сет, където отпусна едва пет точки на свой сервис. Пиронкова пък се справяше с предизвикателството поне в началните минути и мина през брейкпойнт, за да да остане напред в резултата при 3-2, но след това се пропука два пъти по идентичен начин.

Колумбийката проби на 15 за 4-3 и 6-3, приключвайки сета с четири гейма поред на сметката си. Пиронкова пробва да натисне в началото на втората част и имаше два шанса за ранен брейк, които обаче не намери начин да материализира. Цвети подобри представянето си от сервис и взе доста категорично първите си две подавания в сета.

Тогава обаче дойде моментът на спад, от който Дуке-Мариньо се възползва. Колумбийката получи два брейкбола при 3-2 и превърна втория в пробив, който експресно затвърди на нула. Пиронкова намали изостанаването си до 3-5, но не успя да се противопостави Дуке-Мариньо в следващия гейм и напусна турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай