Пиронкова: Надявам се да направя най-добрите си мачове в София

Пиронкова: Надявам се да направя най-добрите си мачове в София | StandartNews.com

Линц. Първата тенис ракета на България Цветана Пиронкова стигна в Линц (Ав) за втори път през сезона до четвъртфинал на турнир от календара на WTA. Ето какво каза тя за участието си в Австрия и за очакванията си за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София пред Естел Лапорт от отдел „Комуникации" на Женската тенис асоциация.

- Цветана, как ще коментираш участието си на турнира в Линц?

- Мисля, че се представих добре. Много съм щастлива от начина, по който играх.Малко съм разочарована от загубата срещу Кнап, защото имах доста възможности.Както и да е, стана хубав мач, а Карин игра добре. Гледам напред и вече мисля за турнира в Москва.

- Какво очакваш от Турнира на шампионките в София?

- Миналата година не се представих добре, въпреки че всичко беше перфектно по отношение на организацията. Публиката беше чудесна, но за съжаление не„чувствах" играта си. Тази година се надявам да се представя по-добре. В момента се чувствам отлично и се надявам да запазя този импулс до турнира в София, за да направя най-добрите си мачове там!

- Това, че състезанието е в България, прави ли го по-специално за теб?

- Разбира се! Нямам възможност да играя често у дома. А когато става въпрос за„Малкия мастърс", както наричат турнира, се чувствам много развълнувана и изпълнена с очакване. За мен е чудесно, че няма да ми се наложи да пътувам със самолет до София, а мога да го направя със собствения ми автомобил. Освен това ще говоря на родния ми език, ще ям българска кухня – всичко това е просто перфектно за мен!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай