Петкович: Всичко в София беше фантастично

Петкович: Всичко в София беше фантастично | StandartNews.com

София. Андреа Петкович (Гер) е победителката от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. На финала в „Арена Армеец родената в Босна и Херцеговина тенисистка спечели с 1:6, 6:4, 6:3 срещу Флавиа Пенета (Ит).

Ето и първото интервю на Петкович след финала.

Поздравления за победата. Как ще я отпразнувате – типично по германски с бира или по сръбски със сливовица?
- Аз съм много прагматична. Когато гледам футбол пия бира, когато празнувам победи – сливовица.

Флавия игра отлично в първия сет. Как успяхте да обърнете мача?
- Да, тя игра прекрасно в първия сет. Не само, че беше много агресивна, но и не направи почти никакви непредизвикани грешки. Беше ми много труно, защото и не сервирах достатъчно добре, както в последствие в мача. Повиках баща си на корта и той ми каза: „Виж, не играеш лошо, но трябва да си по-агресивна, да влезеш по-смело в корта и да се опиташ ти да вземеш инициативата ако искаш да победиш". В първия сет не се чувствах лошо на корта. Не играех чак толкова зле. Просто тя ме караше да играя много далеч зад основната линия и трябваше да променя това. За щастие успях и след това заиграх много добре.

С какви впечатления ще си тръгнете от София?
- Перфектни.  Всичко беше фантастично. Освен това и предния път, когато бях тух, спечелих турнира (усмихва се). Бях изключително приятно изненадана от организацията на състезанието. Българската федерация по тенис свърши прекрасна работа. Не очаквах, че ще имам собствен шофьор, своя съблекалня. Храната беше великолепна, а хората толкова приятни и приветливи. Това за мен е от голямо значение – хората да бъдат мили и дружелюбни. Винаги се чувствам отлично на такива места с такива хора. А щом печеля тук явно има нещо специално във въздуха и водата.

Как ще транспортираш до дома си тази голяма купа и ще останеш ли още няколко дни в София за концерта на Цеца Величкович?
- Ако не трябваше да играя във финала на Фед къп определено щях да остана за концерта на Цеца, на 100%. За съжаление трябва да си тръгна утре рано сутринта. Не знам как ще превозя това голямо момче до вкъщи. Определено ще трябва да намеря начин...Всъщност ще оставя на баща ми да се справи с този „проблем".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай