Ноле: Рекордът силно ме мотивира

Ноле: Рекордът силно ме мотивира | StandartNews.com

"Вярвах, че мога да спечеля всичко, включително и тази титла. Благодарен съм за всеки момент, прекаран на корта. Разбира се, рекордът силно ме мотивира за този турнир". Това заяви Новак Джокович след победата над Роджър Федерер с 6:3, 6:7(5), 6:2 на Индиан Уелс.

"Страхотно е, че успях да спечеля 50-ата титла на голям турнир, в мач, в който чувствах, че съм по-добрият. Това ще ми даде самочувствие не само при следващите мачове срещу Роджър, но и за Маями и остатъка от сезона", каза още той на пресконференцията след двубоя.

"Мисля, че изиграх страхотен мач, стабилен, с голяма интензивност и желание да стигна всяка точка. Можех да свърша работата си и по-рано. Заслугата е на Роджър, който се пребори. Той показа отново, че е състезател и шампион, който никога не се предава", продължи Джокович.

"При 5:4 точки в тайбрека във втория сет, само на две от победата, Ноле направи две поредни двойни грешки, което доведе до сетбол за Федерер, който го реализира. Любителите по света със сигурност могат да си отдъхнат: случва се и на най-добрите", съобщава сайтът на АТР.

"Ние сме човешки същества и напрежението също ни влияе, това е напълно нормално, въпреки че имам огромен опит. Роджър също при 3:2 гейм в третата част направи двойна грешка, която ми донесе пробив. Така че се случва, нормално е на това ниво при това напрежение. Това, че ми трепереше ръката, докато пиех вода в тайбрека, също е нормално. Тялото реагира по начин, който не можеш да контролираш. Бях притеснен и се поддадох на емоциите", коментира още победителят.

Стандарт Нюз припомня, че сърбинът спечели четвърти трофей от турнира от сериите "Мастърс 1000", което е изравнен рекорд. Той взе и юбилейна 50-а титла в кариерата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай