Надал изпрати Гришо вкъщи

Надал изпрати Гришо вкъщи  | StandartNews.com

Рафаел Надал показа надмощие на д Григор Димитров с 4:6, 6:4, 3:6 в двубой от втория кръг на турнира "Swiss Indoors Open" в Базел.

Нашето момче се бори достойно срещу бившия номер 1 и настоящ номер 7 в света и повеждаше във всеки един от сетовете.

Първият сет започна отлично за българина. Григор направи пробив веднага и поведе с 1:0. Нашият тенисист водеше играта в първата част от сета и водеше уверено до средата му, когато имаше преднина от 4:2, пише gong.bg

Впоследствие Надал стабилизира играта си. Димитров се пропука и даде инициативата на своя испански опонент. Надал направи един пробив, втори пробив, а между тях взимаше и своите подавания, за да не даде повече нито един гейм на Гришо. Така първият сет приключи с успех за испанеца – 6:4.

Вторият сет отново започна перфектно за Григор, който стигна до 4:0 след два пробива. Първият сервис на българина почти винаги попадаше в целта и тези 78% процента успеваемост бяха в основата на добрата му игра.

Точно тук отново настъпи срив в играта на нашия и Надал се върна в сета до 4:3 и 5:4 в полза на Григор. В крайна сметка Димитров успя да се вземе в ръце в най-решителния момент в сета и го взе с 6:4, с което изравни резултата – 1:1 в сетовете.

Третият сет започна отново успешно за българина, който поведе с 2:0. Впоследствие Рафа Надал успя с повече майсторство да наложи волята си срещу борбения българин и да го преодолее с 6:3 и с 2:1 сета да вземе победата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай