Министър Ненчев: Горяните са първите борци срещу комунизма в Европа

Министър Ненчев: Горяните са първите борци срещу комунизма в Европа | StandartNews.com

Българските горяни са първите борци срещу комунизма след Втората световна война в цяла Европа. Това обяви в Сливен военният министър Николай Ненчев, който е и лидер на БЗНС. Точно в 12 часа в Деня на Ботев и загиналите за свободата на България министър Ненчев поднесе цветя пред паметника на горяните в Сливен.

Нашето членство в НАТО и ЕС не е дошло от нищото. Ние като българи трябва да се гордеем, че имахме тези хора, които първи в Европа въстанаха срещу комунизма и станаха жертви, заяви министър Ненчев. Той поднесе цветя заедно с областния управител на Сливен Димитър Сяров. Проявата се организира от Съюза на репресираните в Сливен, един от присъстващите беше и бившият зам.-председател на Народното събрание Атанас Железчев, който е лежал в Белене.

Сега заминавам за база "Ново село", където ще се видя с командващия сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Ходжис. С него ще обсъдим съвместното сътрудничество между двете армии, каза министър Ненчев. Той отново потвърди: предния път, когато бях в Сливен обещах и сега повтарям - военна болница Сливен ще остане да съществува и дори ще се реновира благодарение усилията преди всичко на областния управител Димитър Сяров, който постоянно работи по темата, каза военният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай