Събота,

Министър Ненчев: Горяните са първите борци срещу комунизма в Европа

От: Failed to load user -
2601
Министър Ненчев: Горяните са първите борци срещу комунизма в Европа
A
A
A

Българските горяни са първите борци срещу комунизма след Втората световна война в цяла Европа. Това обяви в Сливен военният министър Николай Ненчев, който е и лидер на БЗНС. Точно в 12 часа в Деня на Ботев и загиналите за свободата на България министър Ненчев поднесе цветя пред паметника на горяните в Сливен.

Нашето членство в НАТО и ЕС не е дошло от нищото. Ние като българи трябва да се гордеем, че имахме тези хора, които първи в Европа въстанаха срещу комунизма и станаха жертви, заяви министър Ненчев. Той поднесе цветя заедно с областния управител на Сливен Димитър Сяров. Проявата се организира от Съюза на репресираните в Сливен, един от присъстващите беше и бившият зам.-председател на Народното събрание Атанас Железчев, който е лежал в Белене.

Сега заминавам за база "Ново село", където ще се видя с командващия сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Ходжис. С него ще обсъдим съвместното сътрудничество между двете армии, каза министър Ненчев. Той отново потвърди: предния път, когато бях в Сливен обещах и сега повтарям - военна болница Сливен ще остане да съществува и дори ще се реновира благодарение усилията преди всичко на областния управител Димитър Сяров, който постоянно работи по темата, каза военният министър.


Всички новини от категория Интервюта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията