Kamenitza Фен Купа 2014 се завръща в Шумен

Kamenitza Фен Купа 2014 се завръща в Шумен | StandartNews.com

Шумен. Днес и утре в Шумен ще се проведе деветият полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2014. След 2 години отсъствие, най-големият и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в страната се завръща в Шумен, като мачовете от полуфиналния кръг за областите Разград, Шумен и Търговище за първи път ще се проведат в храма на ПФК „Шумен 2010" – стадион „Панайот Волов"

Официалното откриване на турнира започва днес от 12:30 часа и ще бъде дадено лично от кмета на Община Шумен, Красимир Костов, придружен от редица знаменити спортни ветерани от града домакин и региона.

И тази година пътят към Маракана минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие – мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро. В борбата за определяне на следващите двама претенденти за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 120 отбора от областите Разград, Шумен и Търговище. Сред участниците ще бъдат и още два специални тима – в традиционния демонстративен мач след откриването в събота, един срещу друг ще се изправят отбор на футболните ветерани на Шумен и отбор на местни журналисти.

Битката за Шуменската Фен Купа ще бъде изключително оспорвана, като се има предвид качеството на участващите тимове. Миналогодишните Национални шампиони „ОК Офис и ВИП Комфорт" и този сезон са твърдо решени да стигнат до Маракана, този път под друго име – „Антибиотик". Дали заедно с името са се променили и качеството и стилът на играта им ще разберем още тази събота (12 юли) на стадион „Панайот Волов". Друг отбор заслужаващ специално внимание са двукратните Национални шампиони на Фен Купа (за 2007 и 2010 година) „Трите Мечки". Те са решени да отбележат хеттрик от Национални титли и да се отправят към Рио де Жанейро. Сред тазгодишните приятели от квартала има и множество тимове дебютанти, които в никакъв случай не бива да бъдат подценявани.

Всички отбори ще могат да подпомогнат и социалната кауза на Kamenitza Фен Купа 2014 „Дари гол", която превръща участниците в турнира в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на инициативата, всеки гол реализиран по време на турнира, включително от квалификации, полуфинали и Национален финал, ще се превърне в дарение от 1 лев, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Лице на тази кампания е председателят на БОК, Стефка Костадинова.

С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще се проведе от 13:00 часа в неделя (13 юли). Веднага след края му, около 13:30ч, новите регионални шампиони ще бъдат наградени на специална церемония. Освен зрелищните мачове, на стадион „Панайот Волов" в Шумен ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира adidas, Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година ще раздават множество щедри награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай