Гришо за 1/2-финала: Не очаквам лесен мач, но не ме е страх

Гришо за 1/2-финала: Не очаквам лесен мач, но не ме е страх | StandartNews.com

Ракета номер едно на българския тенис Григор Димитров ще се изправи без страх срещу Новак Джокович в полуфиналната среща на "Уимбълдън", след като детронира по впечатляващ начин миналогодишния шампион Анди Мъри. Нашето момче ще играе с първия в схемата в петък, докато в другия полуфинал ще се срещат Роджър Феререр и Милош Раонич.

"Страхът не присъства в картината. Разбира се, не очаквам лесен мач. Но съм тук, за да изиграя срещата и да победя", заяви Димитров пред ATP.

Според него Ноле ще разчита на опита си. "В същото време аз играя отличен тенис. Имам увереност в уменията си в момента", коментира хасковлията.

Досега двамата са се изправяли един срещу друг четири пъти, като сърбинът води с общ резултат 3:1. Последният им двубой беше преди повече от година, а оттогава българинът извървя много път и постигна ред успехи.

След победата си вчера Григор сподели: "Невероятно съм развълнуван. Може би не го показвам, но пък турнирът за мен продължава. Просто трябва да съм възможно най-съсредоточен и спокоен", заяви българинът. 

Повече за тенис емоциите след успеха на Гришо - ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай