Гришо учи малки тенисисти да са критични към себе си

Гришо учи малки тенисисти да са критични към себе си | StandartNews.com

София. Критичен съм към себе си, каза българският тенисист Григор Димитров в столицата, който днес дава открит урок на деца, които прохождат в родния тенис. Хасковлията даде специален брифинг преди събитието, на който обясни, че до момента е доволен от представянето си на корта.

„Играл съм вече 4-5 години с тези играчи (Анди Мъри, Новак Джокович...) и това ми дава спокойствие. Знам какво да очаквам от тях и това ми носи увереност по време на мача да мисля как го спечеля", каза Димитров.

Гришо коментира накратко и геройската си постъпка в Маями, където спаси дете, което му подаваше топките. „Мисля, че беше във втория сет на мача. Видях в очите на детето, че не се чувства добре. То ми потвърди, заведох го седне и после му оказахме помощ", обясни той.

„Като цяло никога не съм бил увлечен по друг спорт, освен от тениса. Може би със времето осъзнах, че това е наистина това, което искам да правя. Доволен съм от решението, което взех. Този тенис-маратон може да продължи доста дълго. Спортът се мени – настилките, екипировките, самата игра. Този спорт ме обгражда всеки един ден", разказа ракета номер едно на България.

Грищо бе категоричен, че се чувства добре физически и изтъкна, че вече е започнал подготовката за петсетовите мачове на червени кортове.

На пресконференцията стана думи и за Дейвис Къп, където нашия спортист участва. Ето какво каза той по повод играта си там: „Дейвис Къп е много специален турнир. Това е съвсем различно усещане, отговорност и напрежение. Там трябва да покажеш най-доброто от себе си не само като играч, а и като лидер. Затова съм щастлив да съм част от отбора", обясни по повод участието си на Дейвис Къп ракета номер 1 на тениса ни.

„Мисля, че играта ми е на много по-добро ниво. Чувствам се много по-добре на корта, но има още какво да се желае от мен. Работя всеки ден, много критичен съм към себе си . Но съм доволен от представянето си", даде оценка за играта си Димитров и увери, че честите пътувания не му пречат на концентрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай