Гришо: Топ 10 е само началото

Гришо: Топ 10 е само началото | StandartNews.com

От тази седмица най-добрият български тенисист Григор Димитров заема 8-ма позиция в световната ранглиста, а още след достигането си до полуфинал на "Уимбълдън" Гришо за първи път си осигури място в Топ 10 на мъжкия тенис.

Преди началото на турнира в Торонто Григор Димитров получи и официален плакет за влизането си в елита на мъжкия тенис.

"Това очевидно значи много за мен", заяви Димитров. "През целия си живот съм преследвал място в Топ 10, особено след като станах част от тура. Приемам го за крачка напред. За мен това е само началото. Наистина съм развълнуван от възможността да бъда тук и да се боря за шансовете, които се откриват. Когато достигнеш Топ 10, достигаш друг статут и това ти дава допълнителна увереност и вяра. Аз и треньорът ми Роджър Рашийд обаче знаем, че това е само началото и искаме да стигнем още по-далеч", подчерта голямата звезда на българския спорт.

Очаква се Гришо да започне участието си в Торонто още в сряда вечер. За съжаление обаче има вероятност заради лошите атмосферни условия в Канада и честите дъждове двубоят от втория кръг на надпреварата на хасковлията срещу Франк Данчевич или Доналд Йънг да бъде отложен и за четвъртък сутрин, ако програмата се забави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай