Гришо срещу германец на Индиън Уелс

Гришо срещу германец на Индиън Уелс | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира срещу германеца Александър Зверев в първия за годината турнир от сериите "Мастърс" на Индиън Уелс с награден фонд 7 милиона долара.

Димитров, който е поставен под номер 23 в основната схема, ще започне участието си в надпреварата директно от втория кръг срещу Зверев, който по-рано днес победи Иван Додиг (Хърватия) с 3:6, 7:5, 6:3.

24-годишният хасковлия има гарантирани 19530 долара и 10 точки за световната ранглиста, в която заема 26-ото място в момента. При успех над германеца той ще заработи 36170 долара и 45 точки за класацията на АТП, а най-вероятен съперник в третия кръг ще му бъде Жил Симон (Франция), 16-и в схемата. В четвъртия кръг пък Димитров може да срещне поставения под номер 4 Рафаел Надал (Испания).

Хасковлията никога не е преминавал третия кръг в четирите си участия в надпреварата. 18-годишният Зверев е 58-и в класацията на АТП в момента. 198-сантиметровият германец няма турнирни победи и е заработил 679 хиляди долара от наградни фондове в професионалната си кариера от 2013 година насам. В началото на февруари той достигна полуфинал в Монпелие. Двамата са се срещали веднъж на турнира в Базел през 2014 година, когато Димитров печели с 2:6, 6:4, 6:2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай