Гришо с успех на старта в Акапулко

Гришо с успех на старта в Акапулко | StandartNews.com

Григор Димитров стартира с успех на турнира в Акапулко. Той победи Денис Кудла в два сета- 7-5, 6-1. Двамата играха близо час и половина игра.

Кудла направи пробив в стартовия гейм, което затрудни малко българина. Той обаче успя да го върне и направи нов- в 12-ия гейм.

Хасковлията доминираше на корта във втория сет.

В следващия кръг Димитров ще играе срещу Доналд Йънг, който по-рано победи Жил Мюлер в два сета. Хасковлията има четири победи в пет мача с Йънг.

Турнирът в Акапулко е с награден фонд $1 551 830.

Междувременно вчера стана ясно, че Димитров отново няма да играе за България в мачовете срещу Турция за купа "Дейвис". Голямата ни звезда не беше в състава и в предишните мачове, които бяха с Унгария миналата година.

В отсъствието на Гришо първата ни ракета ще бъде Димитър Кузманов, а втората - Александър Лазов. Другите двама в състава са Васил Младенов и Александър Лазаров, а капитан на отбора е Тодор Енев.

"Григор няма да вземе участие срещу Турция за Купа "Дейвис". Това ще му даде възможност да се концентрира върху представянето си в АТР тура и да спечели важни точки, за да може да гарантира участието си на Олимпийските игри в Рио", обяви Енев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай