Гришо: Не беше лесен мач

Гришо: Не беше лесен мач | StandartNews.com

София. „Определено не беше лесен мач като за начало. Той (Йънг) игра много добре през последните две седмици. За мен пък това беше първи мач на твърди кортове. Така че единственото нещо, което можех на направя, е да изляза на корта и да се опитам да играя моята игра. Имах предимство от 4:1 в първата част, но за съжаление загубих концентрацията си и просто изпуснах момента, а това ми костваше сета". Това заяви най-добрият български тенисист Григор Димитров след победата му срещу Доналд Иънг.

"Не трябва да си позволявам спадове като този, особено на нивото, на което искам да бъда и да се състезавам. Но след това, във втория и третия сет поех контрола върху случващото се на корта, изиграх няколко добри гейма и успях да измъкна победата", каза още Димитров.

Тенисистът коментира и предстоящата му среща с испанеца Томи Робредо: „Томи е един от най-трудните опоненти. Той е страхотен тенисист и е от дълги години в тура. Много е опитен и много добре знае какво да прави на корта. Какво мога да кажа? Предстои един страхотен мач за мен. Чакам го с нетърпение, защото очаквам да повиша нивото си на игра и да покажа един по-добър тенис в сравнение с този срещу Йънг".

Димитров ще достигне четвъртфинал на турнира в Торонто, ако бие Робредо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай