Гришо: Мога да атакувам №1

Гришо: Мога да атакувам №1 | StandartNews.com

Григор Димитров заяви, че може да атакува върха в световната ранглиста. Първата ни ракета каза това след загубения полуфинал на "Уимбълдън". Хасковлията игра силно, но отстъпи срещу водача в схемата Новак Джокович. Юношеският шампион от 2008 г. е доволен от представянето си в турнира, но и малко ядосан. "Разбира се, че съм разочарован от мача. Излязох на корта, за да спечеля. Имах трудно начало, но в един момент успях да подобря действията си и играх много добър тенис. Не се знае какво щеше да се случи, ако бях спечелил четвъртия сет. Имах своите възможности, но той победи", каза още хасковлията. И добави, че му предстои безсънна нощ. Сигурен е, че няма да може да спи, тъй като мислено ще преживее отново всички точки от четвъртия сет.

От понеделник Димитров влиза в челната деветка на световната ранглиста. Българинът оцени класирането си за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем като положително. Той обаче заяви, че няма нужда да се прекалява с анализа на постигнатото.

"Мисля, че се движа добре, тренирам добре, работя успешно на и извън корта. Съсредоточен съм във всеки мач, независимо в какъв турнир е", сподели Гришо. Той обясни, че израства и учи в подобни срещи с водещите тенисисти. "Разбира се, трябва да играя много по-добре в тези мачове."

Димитров коментира и многобройните си подхлъзвания в срещата с Джокович. Според него е нормално в последните двубои от турнира тревната настилка да не е в добро състояние и добави, че двамата тенисисти са поставени при еднакви условия.

Преди полуфинала Роджър Рашийд сподели, че за него е важно Григор да излезе за мача и да покаже играта си, оставяйки цялото си сърце на корта. Ако загуби, няма проблем, стига да не е отстъпвал назад по време на битката.
Австралиецът може да е горд от нашето момче. И Рашийд го сподели в социалните мрежи. "Много съм горд от Григор Димитров. Днес излезе и игра, преследвайки победата в първия си полуфинал на ниво Голям Шлем. Разочарован съм от загубата, но в същото време съм горд от Григор", подчерта на няколко пъти Роджър в Туитър. "Загубата ще добави огромно количество гориво в огъня, който вече гори и излиза от контрол в тялото и умът на Григор. Благодаря ти, Уимбълдън", добави оптимистично австралийският специалист.

Фланелка на Григор отива на търг

Официалната фланелка на Григор Димитров от успешното участие в "Хопман Къп" 2012 ще бъде разиграна на търг днес с благотворителна цел.

Събитието е в бар "Естерхази" и ще бъде по време на финала на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Целта е фланелката да бъде продадена на търг в подкрепата на участието на Юммю Халил (атлет на Спешъл Олимпикс Хасково) в Европейските игри на Спешъл Олимпикс Антверпен 2014. Спешъл Олимпикс България благодари на семейството на Гришо за благотворителната инициатива.

Българинът благодари на феновете си

Григор Димитров продължи да пише историята на родния тенис, след като стана първият полуфиналист в турнир от Големия шлем при мъжете. Българинът се трогна от огромната подкрепа, която получи от фенове от цял свят.

"Благодаря за страхотния месец. Подкрепата, която получих, беше невероятна. Вчера (б.р. петък) беше труден ден за мен, но нямам търпение да се върна тук следващата година", написа Гришо ден след мача с Новак Джокович в профила си в социалната мрежа "Туитър".

Квитова триумфира на втори "Уимбълдън"

Петра Квитова спечели за втори път в кариерата си "Уимбълдън". На финала поставената под №6 чехкиня разгроми 13-ата в схемата Южени Бушар (Кан) с 6:3, 6:0. Квитова, която спечели трофея и през 2011 г., се справи с 20-годишната канадска тенисистка само за 55 минути. За Бушар това бе първо участие на финал в турнир от "Големия шлем". Тя достигна до полуфиналите на Australian Open и "Ролан Гарос" тази година. Любопитното е, че в Мелбърн и Париж тя също загуби от бъдещите шампионки - съответно На Ли в Австралия и Мария Шарапова във Франция. Двете тенисистки се бяха срещали веднъж досега - през 2013 г. в Торонто, където Квитова спечели с 6:3, 6:2. Шампионката си заработи 2000 точки за световната ранглиста и 1 760 000 паунда от наградния фонд, а за финалистката останаха 1300 точки и 880 000 паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай