Григор уплаши акулите в тениса

Григор уплаши акулите в тениса | StandartNews.com

Григор Димитров за пореден път беше засипан с похвали от тенис елита. Така наречената Голяма четворка засипа със суперлативи българина пред сайта на ATP. "Нещата доста се промениха. Дел Потро отсъства заради контузия. Мъри претърпя операция на гърба. Аз също имах проблеми миналата година. Има тотални размествания в Топ 10. За това голям принос имат младите", заявява Роджър Федерер.

"Милош Раонич и Григор Димитров постоянно подобряват нивото си. През следващите години все по-често ще ги виждаме сред последните участници на големите турнири. Надявам се, че това няма да е толкова скоро, но със сигурност ще се случи", прогнозира пък Анди Мъри. "На тенисът му липсваха нови лица и играчи, които могат да притискат топ 4. Вече се намериха такива, но не мислим да се предаваме", прогнозира Новак Джокович.

Самият Григор също коментира промените в ранглистата. "Това е следващата крачка за мен. Достигането до полуфиналите не е лесна работа, но съм фокусиран към следващото стъпало", разкрива Димитров. "Мисля, че трябва да се учим от лидерите, които толкова време са на върха и са спечелили толкова много титли през годините. Но идва нова вълна и това не е тайна за никого. Няма как да се скрие и всички го виждат. Промяната чука на вратата", казва Гришо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай