Григор с лек съперник в Мелбърн, възможни срещи с Мъри и Федерер

Григор с лек съперник в Мелбърн, възможни срещи с Мъри и Федерер | StandartNews.com

Мелбърн. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров, поставен под №10 в основната схема на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, ще се изправи в първи кръг срещу Дъстин Браун.

Роденият в Ямайка тенисист се състезава за Германия. Той е на 30 години и в момента се намира под №89 в световната ранглиста. Това ще бъде втори двубой между двамата, след като през 2012 г. първата ни ракета отстрани Браун с 7-6(3) 3-6 6-2 на осминафиналите на турнира в Гщаад, допълва tenniskafe.com.

Ако Гришо преодолее Браун следва среща с победителя от срещата между Лукаш Лацко и Максимо Гонзалес, а евентуалните му противници в трети кръг са Гофен, Багдатис, Габашвили и квалификант.

На 1/8-финалите Григор може да срещне Анди Мъри, а ако съумее за втора поредна година да достигне до 1/4-финалите, то там има възможност за на нов сблъсък с Роджър Федерер.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова пък ще стартира надпреварата срещу Хедър Уотсън. Ако Пиронкова успее да я преодолее, то тогава ще се изправи срещу миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова или Кирстен Флипкенс, а при евентуално класиране за третия кръг, то тогава пловдивчанката може да срещне Ализе Корне, Ромина Опранди, Шуай Жанг или квалификантка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай