Григор Димитров отпадна от турнира в Куинс

Григор Димитров отпадна от турнира в Куинс | StandartNews.com

Рано започнаха да ме сравняват с Федерер, сподели хасковлията

Григор Димитров ни направи свидетели на поредния разочароващ мач. Нашият тенисист завърши неуспешно защитата на титлата си в Куинс. Хасковлията отново не се показа на ниво и отпадна след загуба от Жил Мюлер с 6:4, 7:6. Гришо не впечатли с игра и пак отпадна от начална фаза на турнир. Така ще трябва да се раздели със 160 от 250-те точки, които му донесе трофея преди година.

До този момент Димитров и Мюлер си бяха разменили по една победа, но след вчерашния мач балансът вече е в полза на тенисиста от Люксембург.

Много тенис специалисти вече се изказаха, че нашето момче трябва да се раздели с треньора си Роджър Рашийд. Оправданията на специалиста са със смяна на ракетата.

"Мисля, че започнаха да ме сравняват с Роджър Федерер твърде рано", призна Григор Димитров в пространно интервю пред Sky Sports. "Талантът съвсем не гарантира успех, направил съм много жертви, за да стигна до мястото, където съм сега. Тренирам дълги часове, за да мога да издържа в четиричасови мачове. Случвало ми се е и да повръщам на корта от изтощение", казва още първата ни ракета.

Григор сподели и няколко думи за връзката си с Мария Шарапова: "Да си с човек, който също е вътре в тениса, може да е предимство. Познаваш проблемите, които могат да измъчват любимата ти и двамата да имате общи цели. По този начин е доста по-лесно да виждате нещата по сходен начин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай