Феновете разплакали и кучето на Маша (ОБЗОР)

Феновете разплакали и кучето на Маша (ОБЗОР) | StandartNews.com

Рускинята с показна тренировка на плажа

Най-добрият ми приятел ме вдигна, разкри Шарапова

Мария Шарапова направи доста прочувствено изявления чрез своя Фейсбук профил за първи път след скандалните си разкрития, че е взимала допинг. Рускияната благодари за подкрепата на своите фенове и ги увери, че голямото й желание е отново да играе тенис. "Събудих се с пощенска кутия, пълна с любов и съчувствие. Първият имейл, който веднага отворих, беше от моя най-добър приятел. Знаете, типът човек, който може да те накара да се усмихнеш и да се разплачеш с една дума и с когото прекарах вечерта на телефона, проверявайки как съм", написа Маша. "По принцип, обичам сутрините. Нов ден, нов старт. Определено мога да кажа, че този ден не беше обикновен. Нищо друго не ми идваше на ума в 6 сутринта, освен че съм решена да играя тенис. Надявам се да имам шанса да го правя. Бих желала да не трябва да премина през това, но се налага и ще го направя", обяви още Маша. "Трябваше да се потя, да премина през това, както съм правила през по-голямата част от живота си, затова се отправих към фитнеса. Тогава осъзнах, че куп коли със затъмнени прозорци ме следват. Добрите стари папараци, отново на линия. Не бях много онлайн. За малко само търсих нова антична масичка за кафе. Но приятелите ми направиха колаж за мен с всички ваши хубави съобщения и хаштагове, които сте създали. Прекарах следобеда, четейки ги до моето куче Долче, което не можеше да разбере защо това е по-важно от разходката, която очакваше", написа още тя. "Аз съм горда да ви нарека мои фенове. Часове след съобщението ми, вие ми показахте подкрепа и лоялност, която бих очаквала само когато някой е на върха на своята професия. Исках да ви кажа, че прекрасните ви думи ме накараха да се усмихна. Бих искала да играя отново и се надявам да имам шанса да го направя. Вашите съобщение ми дадоха голямо кураж. Това съобщение не е нищо друго освен да ви благодаря", завърши обръщението си Шарапова.

Днес тя продължи с тренировки, но този път на открито. Папараци я щракнаха как тя се поти на плажа в Лос Анджелис. Първо тя направи няколко упражнение за разтягане, а после поигра и малко плажен тенис.

Министър обвини Надал за допинг

Светът на тениса продължава да се тресе след разкритието на Мария Шарапова, че е взимала допинг. Днес бившият френски министър на здравето и спорта Розлин Башло обвини испанския тенисист Рафаел Надал, че е дал положителна проба за забранени субстанции през 2012 година, но я е прикрил с контузия. "Всички знаем за седеммесечното отсъствие на Надал и фамозната му контузия през 2012 година. Без съмнение беше дал положителна проба", обяви тя. Във Франция не за първи път отправят обвинения към испански спортисти, че ползват забранени субстанции, при това в различни спортове. Преди време бившият френски тенисист Яник Ноа заяви, че комшиите използват някакви "магически еликсири", за да подобряват постиженията си.

Рафа скочи на Мария и отрече нападките

Рафаел Надал е на мнение, че не трябва да има никаква милост за Мария. "Тя е направила грешка и трябва да бъде наказана. Трудно е да си представиш как нещо подобно може да се случи, но стават грешки. Искам да вярвам, че Мария не е постъпила правилно, че е проявила небрежност. Но правилата са такива и тя трябва да си плати за това. Аз самият никога не съм вземал непозволени неща и съм много далече от допинга. Знам, че трябва да съм пример за младите и съм един вид посланик на тениса. Ако взимаш непозволени средства лъжеш себе си, а не съперниците си. Вярвам в спорта и неговите ценности", заяви Рафа.

Той коментира и нападките, че е взимал забранени стимуланти. "Уморих се от тези слухове. Наистина. Не съм взимал. Нямам какво повече да каже", заяви Надал.

"Head" прости на тенисистката

Един от основните спонсори на Мария Шарапова - компанията за спортна екипировка "Head" прости на рускинята. От фирмата обявиха, че ще продължат да доставят ракети за тенисистката. Двете страни имат дългогодишни отношения и въпреки скандала с положителната допинг-проба на Маша, това не е повлияло. "Нашата марка застава зад Мария сега и занапред и възнамеряваме да продължим договора си с нея", заявиха високопоставени фигури от компанията. Това е огромна подкрепа за Шарапова, която вече беше напусната от няколко от най-големите си спонсори.

Преизбраха Крис Кермод за шеф

на тениса за втори мандат. Така той ще бъде президент и изпълнителен директор на АТP до 2019 година. Кермод е начело на Асоциацията на професионалните тенисисти от 2014 година. Той разкри, че наградните фондове при мъжете ще достигнат 135 милиона долара от 2018 година. В последните седмици имиджът на тениса пострада заради информации за уредени мачове, както и от положителната допинг проба на Мария Шарапова, но явно това не се е отразило при избора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай