Джокович и Нишикори на полуфинал в Маями

Джокович и Нишикори на полуфинал в Маями | StandartNews.com

Японецът Кей Нишикори и сърбинът Новак Джокович се класираха на полуфинал на турнира от сериите „Мастърс" в Маями. Нишикори надви поставения под номер 5 в основната схема Роджър Федерер с 6:3, 5:7, 4:6 и за място на финал ще се изправи срещу втория в схемата Новак Джокович, който победи Анди Мъри със 7:5, 6:3.

Мястото си в 1/8-финала Нишикори спечели след успех над най-добрия български тенисист Григор Димитров. Мачът между двамата бе изключително оспорван, което потвърди теорията на тенис експертите, че двамата млади тенисисти вероятно ще оформят едно от следващите големи съперничества. В момента Нишикори е 21-в световната ранглиста.

Ноле пък постигна нова победа по пътя си към 4-та титла от силния турнир. Сърбинът се наложи с 2:0 сета над олимпийския шампион Анди Мъри, който грабна трофея през 2009 и 2013 г. В отделните части Джокович се наложи със 7:5 и 6:3.

За Джокович това е 39-и полуфинал на Мастърс турнири и пети в Маями. До момента сърбинът няма загуба в тази надпревара на 1/2-финалната фаза.

В женската схема на надпреварата напред продължава. Доминика Цибулкова, която победи Агниешка Радванска с 3:6, 7:6(5), 6:3 и в следващия кръг ще играе срещу Каролин Вожняцки или На Ли. В другия полуфинал пък ще спорят суперзвездите Серина Уилямс и Мария Шарапова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай