Денчева и Георгиев са №1 в "Мастър-са" на СК "Дема"

Денчева и Георгиев са №1 в "Мастър-са" на СК "Дема" | StandartNews.com

Росица Денчева ("Плевен 90") и Георги Георгиев ("Свиленград") спечелиха тенис турнира "Мастърс" за момчета и момичета до 10 години, който се проведе на СК "ДЕМА" с подкрепата на турнира "Лидерите" на "Стандарт" и за наградите на Обединена българска банка. Двамата бяха убедителни във всичките си мачове и се доказаха като най-добрите ни състезатели на "зелен" корт тази година.

При момчетата Георги Георгиев загуби само един гейм в предварителната група и на четвъртфинал, отстрани Димитър Берданков ("Черноморец" Бс) с 4:0 4:2 на полуфинал и в мача за титлата се наложи над Павел Маринов ("Велто" Вн) с 4:0 4:1. В мача за третото място Берданков победи Робен Гавани ("Витоша" Сф) с 4:0 5:4(4).

Росица Денчева по подобен начин преодоля предварителната група, в четвъртфиналите надигра Елизара Янева ("Академик" Пд) с 6:3, на полуфинал отстрани Мария Рогачева ("Албена" Пд) с 4:1 4:2 и във финала победи своята съотборничка от "Плевен 90" Йоана Константинова с 4:1 4:0. В двубоя за третото място Никол Николова ("Тича" Вн) спечели срещу Мария Рогачева с 5:3 4:0.

Призьорите бяха наградени с купи, раници, фланелки и кордажи от реномирани фирми, осигурени от ОББ. Всички участници получиха грамоти и фланелки "Тенисът - честна игра" от инициативата на Българска федерация по тенис, а Александра Желева ("Хасково") и Давид Славчев ("Диана" Сф) са тенисистите, които спечелиха купите за феърплей по тази инициатива. Грамота и предметна награда за най-малък участник получи Габриела Иванова ("Черноморец" Бс).

След изслушването на националния химн на церемонията по награждаването всички участници опитаха от двете вкусни малинови торти, а шампионите получиха шоколадовите плочки с надпис "Мастърс до 10 г. 2016". На корта бяха поканени също треньорите и родителите на участниците.

Мастърс-турнирът до 10 години се проведе за девета поредна година и премина при традиционната за СК "Дема" отлична организация. В състезанието имаха право на участие шампионите и финалистите от шестте регионални първенства, както и талантливи тенисисти с "уайлд карти". В двата дни преди турнира БФТ организира подготвителен лагер на Българския национален тенис център по програмата "Тенисът - спорт за всички".

Турнирът се проведе благодарение на Обединена българска банка и със средства, събрани по време на Турнира на Лидерите на вестник "Стандарт". Подкрепа оказаха и "Гаранти Коза" и тенис академия "Koza WOS", минерална вода "Девин" и други партньори на СК "Дема".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай