Четирима българи на полуфиналите на "Дема Къп"

Четирима българи на полуфиналите на "Дема Къп" | StandartNews.com

Четирима българи се класираха за полуфиналите на международния турнир по тенис до 16 години "Дема Къп", който е от втора категория на европейската тенис федерация Тенис Европа и се провежда на кортовете на СК "ДЕМА" в София. Ивайло Керемедчиев и Мартин Илиев при юношите и Розалина Юсева и Даниела Димитрова при девойките ще се борят утре за класиране за финал.

Представителят на домакините от "Дема" Ивайло Керемедчиев бе доста по-убедителен срещу състезаващия се за Германия Денис Драгомиров за 6:1 6:3, след като вчера бе измъкнал трудна победа във втория кръг над Йоан Георгиев с 3:6 6:2 7:6(3). Съперник на българина за място във финала ще бъде поставеният под №6 Бекхан Атлангериев (Русия), отстранил водача в схемата Антонио Мунис Идалго (Испания).

В другия полуфинал Мартин Илиев ще срещне Лука Андонов (Македония). Илиев спечели втори пореден мач с 4:6 6:4 6:2 - срещу Драгош Попянга (Румъния), след като вчера бе надиграл със същия резултат Йоан Гърбачков. Македонецът Андонов пък отстрани днес третия българин в четвъртфиналите Диан Недев - също с 4:6 6:4 6:2.

При девойките състезателката на домакините от "Дема" Розалина Юсева продължи успешната си серия с 6:0 6:3 срещу гъркинята Елефтерия Гогу на четвъртфинал. От началото на турнира Юсева е без загубен сет и е дала на противничките си общо осем гейма за три мача. Тя е в серия от осем поредни победи в турнири на Тенис Европа до 16 години, след като спечели титлата в Сливен преди две седмици - също без загубен сет - и ще спори за влизане във финала срещу квалификантката Мариами Ахалая (Молдова).

Даниела Димитрова също се класира за полуфиналите с категоричен успех с 6:0 6:0 над Мелъди Тодорова. Тя обаче ще има доста по-тежка задача срещу поставената под №1 в схемата Елена Милованович.

Българки със сигурност ще вдигнат купата при девойките на двойки. За финала, който е утре, се класираха Розалина Юсева и Елена Тренчева, както и Цвети Йотова и Микаела Константинова. Международният турнир по тенис за юноши и девойки до 16 години "Дема Къп" се провежда с подкрепата на Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на кампанията "София - Европейска столица на спорта 2018 г."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай