Българи излизат за златото на Тенис Европа в СК "ДЕМА"

Българи излизат за златото на Тенис Европа в СК "ДЕМА" | StandartNews.com

Български състезатели ще играят за златото на силния меджународен турнир по тенис в СК "ДЕМА", който е от календара на Тенис Европа и е валиден за световната ранглиста до 16 г. Финалите са на 18 юли. Участват 92 юноши и девойки от 19 държави, като 24 от тях са представители на България.

За първото място сили ще премерят Л. Шенгезит ( България) и З. Лингхи (Китай). Л. Шенгезит ( България) победи А. Лионенка ( Беларус ) с 7:5, 6:2, а З. Лингхи (Китай) надигра Т. Дудек (Полша) с 6:3, 6:1.

При момичетата В. Дема (Украина) и В. Петренко (Украйна) ще играят за златото. В. Дема победи К. Яскиевич (Полша) с 6:1 и 6:3, а В. Петренко надигра К. Маринкович (Македония) с 2:6, 6:0 и 6:4.

На финал двойки девойки сили ще премерят В. Дема/В. Петренко (Украйна) и Е.Овчаренко (Русия)/Е. Тренчева (България). В. Дема и В. Петренко победиха Т. Ристич/Я.Самоцета (Сърбия) със 7:6 и 6:3, а Е.Овчаренко и Е. Тренчева надиграха М. Еленова и К. Маринкович (Македония) с 4:6, 7:6 (8) и 10/5. Днес купи получиха бронзовите медалисти в надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай