Ники-джуниър облича Бареков

Тениските с Левски, Ботев и Мандела станаха хит преди вота

Ники-джуниър облича Бареков | StandartNews.com

Абитуриенти луднаха по дрехи с ликове на наши революционери

Да бъде различен от останалите политици с костюми и да бъде обединител като Нелсън Мандела. С това послание синът на Николай Бареков му подарява фланелка с образа на легендарния Нелсън Мандела. Лидерът на "България без цензура" я облича още сутринта при едно от пътуванията си в страната за срещи с хората. Предстои му да се види с пострадалите от наводнението в село Бисер.

Николай-джуниър едва ли знае, че е на път да постави началото на цяла мода в политиката. Защото татко му активира като мексиканска вълна хилядите поддръжници на "България без цензура" в страната. И все по-често местни лидери на новата партия, както и активисти на партиите от коалицията около "България без цензура", могат да бъдат видени с въпросните тениски. За броени дни симпатизанти от цялата страна на Земеделски народен съюз, ВМРО, Движение "Гергьовден" започват да подражават на водача на листата на коалицията. А специализираните фирми вече имат стотици поръчки за фланелките с Мандела.

Дни по-късно обаче Бареков разчупва модела с нови образи

този път на българските светини - Васил Левски и Христо Ботев. Не крие, че синът му също се е запалил по собствения си "моден тренд", както с усмивка Ники-джуниър коментира тениските на симпатизантите на "България без цензура". Фирма от Пловдивско реагира светкавично и предлага на активистите разноцветни т-шърти. В разгара на кампанията и зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров се поддава на "модата". Известният журналист може да бъде видян на предизборни мероприятия с фланелка с образа на самия Бареков. Или с древния символ - Розетата, която грее и на знамето на "България без цензура".

"Ние сме единствените политици, които си знаят мястото - при народа. Влизането ми в политиката стана миналата година на същия ден. Тогава аз разбрах, че нямам път назад", казва лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред хората от Полски Тръмбеш миналата неделя. И припомни, че на този ден се навършва една година от Костинбродската афера. Тогава Бареков е с фланелка с лика на Христо Ботев. А няколко часа по-късно получава оферта да е кавалер на бала на местна абитуриентка. Зрелостниците по места също не остават назад от модната вълна с тениските с националните герои. "Направихме една армия, която иска статуквото да бъде сменено", призовава Бареков симпатизантите си. И още: "Само един сплотен народ може да се справи със ситуацията, в която сме поставени да живеем в момента. Така са правили и дедите ни!". "Патриот е не онзи, който си

слага знамето на балкона

а този, който не краде от децата, майките, от хората с увреждания, от учениците и пенсионерите", заявява пред препълнените зали Бареков. И при една от срещите си споделя, че е с лика на великия български революционер "не само защото е оставил името си в българската и световна история, но и заради стихотворението на Ботев "Майце си", в което поставя майка си над всичко - над любимата, над себе си и само родината е над нея". Над 1200 габровци аплодират лидера на "България без цензура" в Дома на културата в града. Там Бареков е с лика на Апостола на свободата - Васил Левски. "Аз не съм новият Левски, не съм новият месия. Аз съм просто човек, който си взе живота в ръцете и поиска да промени ситуацията, в която живее, към по-добро. Другият вариант беше да си стегна багажа и да напусна страната", казва Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай