Модата пролет/лято в колекцията на Нели Колева

Зайци, залези, леопарди, неон и цветя в топ десените на сезона

Модата пролет/лято в колекцията на Нели Колева | StandartNews.com

Рисунъкът в топ десените на сезона превръща дрехите в истински произведения на изкуството, коментира за „Стандарт“ Нели Колева. Известната дизайнерка, която по традиция твори с уникален текстил, създаден в италиански фабрики по проекти на най-големите имена в световната мода, разказва за хитовите визии, конкуриращи платна на художници.        

„За първи път неоновите цветове са толкова категорично разработени - жълто, зелено, синьо, резеда, лилаво, нежно небесно, всички багри на залеза: от жълтото, охрата и вечното бежовото, до червеното. Както се знае, фуксията е на върха. Цветя и пак цветя – колкото по-големи, толкова по-добре: рози, макове, божури...

Дрехи на Фенди и Клое са изцяло изписани с логото им, при Армани също ги има, но при доайена съществува и нещо много изискано – ветрила. Каролина Ерера хвърля ръкавицата с райета и китки. Долче и Габана отново надминават себе си – освен цветя, точки и лимони наведнъж, макове или карамфили, предлагат и зайци в розово и в черно сред поляна, пълна с пеперуди. От Валентино ги конкурират с леопарди, пак там вкарват в моделите дребни перца. Преливащите нюанси са запазена марка на Ели Сааб и Алберта Ферети – напомнят за 60-те години, когато беше нашумяло да се навиват платове и да се топят в боя“, разкрива Нели Колева, в чиято колекция пролет-лято оживяват всички тези чудесии на индустрията.   

    

„Платовете не само са прозрачни, въздушни, с луксозни бродерии на тюлена основа, но и на дупки. Много злато, сребро, пайети и вградени ресни – тренд при „Жил Сандер“, „Валентино“, „Майкъл Корс“, уточнява известната стилистка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай