ГЕРБ: Бичът за демокрацията е ниската изборна активност

ГЕРБ: Бичът за демокрацията е ниската изборна активност | StandartNews.com

Доспат. Бичът за българската демокрация сега е ниската избирателна активност, защото така се получава най-уродливото явление – гласува една малка група хора, която е манипулирана или купена, и тя определя кой да управлява. Това коментира кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев при посещение в доспатското село Барутин.

„Тази група може да са роми, може да са с нисък образователен ценз, много лесно податливи на манипулация или много бедни, за които 20-30 лева са от голямо значение в момента. Но те определят какво ще е управлението занапред, което е много жалко. Неслучайно напоследък казват, че когато отвратените от политиката не гласуват, отвратителните управляват. Много е силно това определение, но е самата истина", посочи Уручев.

"Сигурно вече не остана неуволнен член или симпатизант на ГЕРБ. Уволняват дори хората, които в управлението на ГЕРБ са били на определени позиции, без никога да са се идентифицирали с ГЕРБ. Обвинявайки ги, че щом са били на определени позиции, значи са били от ГЕРБ. Уволняват и всички , които не са техни хора", каза още той.

„Във всяко свое интервю Сергей Станишев се кълне, че благодарение на тяхното управление в България бил ликвидиран страхът. Вие живеете в тази държава. Кой страх е ликвидиран!? Ако той има предвид страх у бизнеса, попитайте го как работи бизнесът и защо не инвестира парите си в икономиката, а ги внесе в банките. Защото това управление създаде условия не за бизнес, а страх, че ще се приватизират предприятията, ще ги одържавят, ще ги рекетират", каза пред присъстващите Уручев, който има зад себе си два мандата в Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай