Георг Георгиев: Перспективата пред младите е изгубена

Георг Георгиев: Перспективата пред младите е изгубена | StandartNews.com

София. "Нашата основна цел е да докажем, че „политика" не е мръсна дума. В последните години ГЕРБ постигна сериозен прогрес в тази посока". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Георг Георгиев по време на разговорите си със столичани в открита приемна в квартал „Изток". По думите му, усилията на ГЕРБ да осигури средства за насърчаване на младите да започнат първа работа, да бъдат активни в сферата на предприемачеството, в сферата на НПО и на политическите партии, в момента са сериозно накърнени. „За съжаление установяваме, че пътят от връхната точка до дъното не е толкова дълъг и управляващите успяха да разрушат усилията ни да подтикнем младите да бъдат граждански и политически активни за по-малко от една година. Политическите ни опоненти очевидно нямат интерес младите и интелигентни хора да останат в България и да продължат да се развиват. Ние искаме те да останат тук, с ясна визия за това какво се случва, защото сме убедени, че техните идеи могат да бъдат най-полезни в страната ни", посочи Георгиев.

Според кандидата за евродепутат от ГЕРБ пред младите, главно пред завършващите студенти, стои основното предизвикателство да си намерят работа. „През 2012 г., по време на мандата на ГЕРБ, имахме около 500 млн. лв. средства, заделени за подпомагане на младите хора в процеса на преквалификация, за изучаване на чужди езици, за подпомагане на тяхното образование, за да поемат инициативата да стартират собствен бизнес. За съжаление, сега тези пари ги няма. Перспективата пред младите е изгубена заради некадърното управление в момента", категоричен бе Георг Георгиев.

Студентът по политология от евролистата на ГЕРБ посъветва всички българи да излязат и да гласуват, да бъдат активни и да проумеят, че само със своя глас могат да видят промяната, която желаят. „Номер 18 е гаранцията, че тази промяна ще се случи. Три години и половина тя беше факт. Нашите евродепутати и в момента продължават да работят усилено, за това страната ни да бъде добре представена - със силен глас и с високо вдигната глава в Европа. За да продължи България да има глас в Европа, и Европа да се усеща в България, нека на 25 май да изберем номер 18", призова Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай